Get Adobe Flash player

Vasario 12–15 dienomis Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje viešėjo matematikos mokytojai iš Olandijos, Jungtinės Karalystės, Italijos, Turkijos, Lenkijos. Svečius iš užsienio pasveikino ir gimnaziją pristatė direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pavaduojanti gimnazijos direktorių Ina Bajarauskaitė bei direktoriaus pavaduotoja ugdymui ir projekto koordinatorė Skirmantė Petraitienė.

nuotrauka 1 nuotrauka2 nuotrauka3

Kolegos iš minėtų šalių susirinko į Europos Komisijos Erasmus+ programa finansuojamo projekto trečiąjį projektinį „Tikras matematikos pokalbis“ susitikimą, kuriame matematikos mokytojai iš šešių Europos valstybių diskutavo apie matematikos mokymo metodus ir sunkiausiai mokiniams suprantamas temas. Mokytojai kūrė tolesnio bendradarbiavimo planus, aptarė veiklas, padėsiančias tobulinti matematikos dėstymo metodiką. Projekto dalyviai stebėjo Lizdeikos gimnazijos mokytojų Jurgitos Caporkienės, Laimos Duglas ir Laimutės Indilienės vedamas pamokas. Joms daug talkino anglų kalbos mokytojos. Mūsų mokytojų pastangos ir profesionalumas tikrai pasiteisino, nes užsienio kolegoms pamokos patiko ir įtikino taikomų metodų ir technikų efektyvumas mokant tam tikras matematikos temas. Remiantis mokytojų parengtais pamokų planų pavyzdžiais šias pamokas galima pritaikyti bet kurioje mokykloje. Savo profesionalumą demonstravo ir lenkų bei turkų mokytojų delegacijos mokydamos mūsų gimnazistus stačiojo trikampio sinusų, kosinusų ir tangentų, o olandė vedė pamoką pirmokams gimnazistams taikydama Vijeto teoremą. Svečių vestos pamokos Lizdeikos gimnazijos mokiniams buvo naudingos ir įdomios. Buvo išbandytas ir dar vienas mokymo metodas – integracija, nes užsienio šalių mokytojai matematikos temas aiškino anglų kalba ir gimnazistams tai buvo lengvai suprantama. Visas dvi darbo dienas gimnazijos veiklą stebėjusiems Europos kolegoms įspūdį padarė matematinis ugdymas, mokinių dėvimos uniformos bei bendra kultūra, gimnazistų anglų kalbos žinios, mokinių smalsumas ir drausmė, visos bendruomenės svetingumas ir bendravimas. Trumpas darbinis dviejų dienų vizitas baigėsi tolimesniu bendros veiklos numatymu. Susitikimo metu įsitikinta, kad šiuolaikiškesnė, dinamiškesnė, labiau įpareigojanti ir profesionalesnė aplinka projekto dalyvius parengė taikyti gerąją patirtį ir naujus metodus į kasdienę veiklą. Kitas susitikimas numatytas Italijoje.

Lizdeikos gimnazijos matematikos mokytoja Laimutė Indilienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3