Get Adobe Flash player

lccc Šių metų kovo 17 d. LCC Klaipėdoje vyko nacionalinis oratorių konkursas. Tai tradicinis renginys, vykstantis jau 20-ąjį kartą. Šių metų konkurso tema – „TAIKA TAI DAR NEREIŠKIA KARO NEBUVIMAS“ (Peace is not the abscence of war). Renginyje dalyvavo iš įvairių Lietuvos vietų atvykę 33 oratoriai, iš kurių tik 9 pateko į finalą. Smagu, kad tarp finalo dalyvių buvau ir aš – Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokinė. Varžėmės dėl galimybės vykti į Londoną ir pristatyti savo idėjas dar didesnei auditorijai – užsienio šalių oratoriams.

Manau, kad šis konkursas – puiki galimybė pasisemti patirties, pasitikrinti savo užsienio kalbos žinias ir komunikacinius gebėjimus. Tai, kad patekau į finalą ir varžiausi su stipriausiais šalies oratoriais, parodė mano oratorinius gebėjimus, įkvėpė pasitikėjimą savimi, paskatino tobulėti ir siekti aukščiausių rezultatų. Pamačiau, kiek daug Lietuvoje yra puikių oratorių ir labai protingų jaunų žmonių, nes tikrai ne kiekvienas gali įdomiai kalbėti tema, kuri nėra lengva ir labai patraukli jaunimui, ypač kai tenka kalbėti ne gimtąją, o anglų kalba. Džiaugiuosi, kad paskatinta anglų kalbos mokytojos Rimos Tarbūnienės išdrįsau dalyvauti šiame konkurse ir kviečiu visus moksleivius kitais metais dalyvauti šiame kasmetiniame oratorių konkurse. Tai iš tiesų puiki patirtis ir galimybė tobulinti viešojo kalbėjimo įgūdžius, ugdytis gebėjimą reikšti viešai savo mintis pasauliui aktualia tema. Be to, tai proga aplankyti LCC ir susipažinti su šiuo universitetu, ruošiančiu socialinių ir humanitarinių mokslų sričių specialistus, ugdančiu komunikacijų ir lyderystės kompetencijas. Taip pat svarbu, kad dvyliktokas, patekęs į finalą, net ir nelaimėjęs prizinės vietos, gauna vieną papildomą stojamąjį balą, nepriklausomai nuo pasirinktos studijų krypties. O ir namo grįžti tikrai ne tuščiomis – gera nuotaika, neįkainojama patirtis ir pilnos rankos dovanų!

Austina Turčinaitė, 3D klasė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7