Get Adobe Flash player

90_3 Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, siekdamas atkreipti visuomenės dėmesį į kasmet vandens telkiniuose nuskęstančių asmenų skaičių, surengė animacinių vaizdo klipų konkursą „Prie vandens esu saugus“. Šiame konkurse galėjo dalyvauti visi šalies piliečiai ir gyventojai, kurie nėra abejingi saugumo prie vandens telkinių problemai. Konkurso tikslas – formuoti savisaugos įgūdžius, įtvirtinti žmogaus saugos žinias, skatinti jaunimą aktyviai domėtis žmogaus saugos klausimais ir išsiugdyti praktinius gebėjimus išvengti rizikos ir pavojų, kylančių žmogaus saugumui prie vandens telkinių.

Paskatintos informatikos mokytojos Jolantos Kvedarienės konkurse „Prie vandens esu saugus“ dalyvavome ir mes, 1A klasės mokinės Rasvita Stankutė ir Emilija Špokaitė. Konkursui pateikiami vaizdo klipai turėjo išsiskirti originalumu ir informatyvumu, juose turėjo būti gvildenama saugaus elgesio prie vandens tema. Šiam konkursui rengėmės apie dvi savaites. Pirmąją savaitę kūrėme idėjinį vaizdą, reikėjo daug laiko skirti piešiniams, o vėliau viską perkėlėme į kompiuterį. Savo sukurtą animacinį filmuką išsiuntėme ir laukėme rezultatų. Žinia, kad laimėjome 2 vietą, buvo netikėta ir džiugi, o balandžio 7 dieną Vilniuje, Bendrajame pagalbos centre, konkurso nugalėtojai buvo apdovanoti vertingais organizatorių prizais, diplomais ir atminimo dovanomis. Mūsų laimėtas prizas – planšetinis kompiuteris.

Po smagių apdovanojimų klausėmės paskaitos, kokiais atvejais reikia kviesti pagalbą ir kaip ta pagalba yra suteikiama. Vėliau konkurso dalyviams buvo surengta ekskursija po Bendrąjį pagalbos centrą, supažindinta su jo veikla. Sužinojome, kam reikalingi trys monitoriai, kaip yra atsiliepiama į skambučius, ko yra prašoma paskambinus ir kaip veikia visa sistema. Taip pat turėjome galimybę pasižiūrėti, kur yra skambinantis žmogus bei surasti savo namus. Vėliau mus pasitiko Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos gaisrininkas, aprodė gaisrinius automobilius, papasakojo apie ugniagesio profesiją ir parodė trumpus filmukus apie šios komandos veiklos ypatumus.

Besiruošdamos konkursui mes įgijome daug patirties ir įspūdžių. Išmokome bendradarbiauti, kurti trumpus filmukus, sužinojome, kada negalima maudytis ir kaip elgtis prie vandens norint nenuskęsti. Turėjome galimybę palyginti, kuo skiriasi Radviliškio ir Vilniaus miesto gaisrinės. Dalyvavimas geriausių vaizdo klipų kūrėjų konkurse buvo įdomus, informatyvus, pilnas įvairiausių patyrimų ir galimybių pasitikrinti, ar mokame elgtis ištikus nelaimei.

Emilija Špokaitė 1A



Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6