Get Adobe Flash player

Lizdeikiečiai gimnazistai, gimtosios kalbos mylėtojai, tyrinėtojai, trečiokės ir pirmokai, balandžio 20 d. dalyvavo Lietuvos edukologijos universiteto Humanitarinio ugdymo fakulteto septintojoje Nacionalinėje moksleivių ir studentų konferencijoje, skirtoje rašytojos Ievos Simonaitytės metams. Konferencijoje dalyvavo LEU studentai lituanistai ir Vilniaus, Alytaus, Klaipėdos, Ukmergės gimnazijų moksleiviai. Pranešimus skaitė ir šiuo metu LEU Humanitariniame fakultete baltistiką studijuojantys, lietuvių kalbos, kultūros ir istorijos besimokantys studentai iš Baltarusijos, Gruzijos, Ukrainos bei Prancūzijos.

dsc_0148 dsc_0152 dsc_0156 dsc_0160 dsc_0166 dsc_0169 dsc_0171

Į konferenciją, skirtą rašytojai, Mažosios Lietuvos metraštininkei Ievai Simonaitytei, susirinko virš 50 dalyvių. Renginio atidarymo dalyje savo pranešimą „Palyginimai Ievos Simonaitytės romane ,,Aukštujų Šimonių likimas“ perskaitė Viktorija Domrina iš 1 B klasės (mokyt. S. Karenauskienė). Šis pranešimas buvo atskirai pažymėtas diplomu kaip vienas geriausių literatūros tyrinėjimų sekcijoje. Antrojoje konferencijos dalyje sekcijose dirbo kiti lizdeikiečiai: Eurika Janavičiūtė su Justina Ūsaite iš 3 A klasės parengė ir pristatė filologinį darbą „Radviliškio krašto žydinčių augalų pavadinimai“ (mokyt. L. Verbickienė), Emanuelis Raimundas Juodis iš 1 D klasės – „Taisyk žodžiui kelią“. Jis aptarė gimnazijos pirmokų, trečiokų bei ketvirtokų patarlių ir priežodžių vartoseną, pateikė blogo elgesio, būdo, įpročių pajuokimų aiškinimų, užrašytų mokinių. Kornelija Jankūnaitė – taip pat iš 1 D – skaitė pranešimą „Neigti negalima teigti“, kuriame žvelgiama į visuomenėje, mokykloje vartojamus neiginius, kokias psichologines reakcijas jie sukelia; pateikė galimų kalbos be neiginių pavyzdžių (mokyt. A. Panova). Kornelija taip pat apdovanota atskiru diplomu kaip užėmusi II-ąją vietą kalbinių darbų sekcijoje. Karolina Titaitytė (3 A klasė) pristatė Muzikos grupių pavadinimų analizę – darbe nagrinėjo lietuviškų muzikos grupių pavadinimų kilmę ir darybą (mokyt. L.Verbickienė); Laima Banytė iš 1 B klasės parengė ir savo sekcijoje pristatė tiriamąjį darbą „Ką pasakoja gimtojo miesto gatvės?“ (mokyt. S. Karenauskienė).

Dalyvauti tokio lygio konferencijoje, skaityti pranešimus, susipažinti su kitų jaunųjų kalbos, literatūros mylėtojų, studentų (magistrantų) bei moksleivių, tiriamaisiais darbais, dalyvauti diskusijose, atsakinėti į LEU dėstytojų – mokslininkų klausimus – neįkainojama patirtis gimnazistams, naujų idėjų šaltinis mokytojoms. Džiugu, kad buvome šiltai priimti. Tikimasi, kad dalyvausime ir kitose Nacionalinėse moksleivių ir studentų konferencijose Lietuvos edukologijos universitete.

Lizdeikos gimnazijos mokytoja Alvydė Panova

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien28
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę28
mod_vvisit_counterŠį mėnesį28