Get Adobe Flash player

Palikę vėsų orą ir lietų Lietuvoje, aštuoni Lizdeikos gimnazijos mokiniai ir trys juos lydintys mokytojai gegužės 2–7 d. lankėsi saulėtoje Rijekoje (Kroatija). Tai antroji tarptautinio projekto „Šiandieninis mokinys – atsakingas verslininkas rytoj“ dalis. Į Rijeką lizdeikiečiai išvyko dieną anksčiau, ir ją skyrė ekskursijai po Londoną. Aplankyta Big Benas, Trafalgaro aikštė, Parlamento rūmai, Vestminsterio abatija, pasigrožėta Londono akimi vadinamu apžvalgos ratu.


img_1554 img_1555 img_1558 img_1562 img_1342 img_1362 img_1365 img_1375 img_1378 img_1387 img_1440 img_1443 img_1452 img_1470 img_1476 img_1510 img_1533 img_1546

Ankstyvą gegužės 2-osios rytą, atskridę į Liublianą ir į Rijeką, važiuodami autobusu, mokiniai žavėjosi kalnuotu kraštovaizdžiu. Užsiėmimai ir mokymai vyko Rijekos Prva Sušečka Hrvatska gimnazijoje. Mokykla įsikūrusi XIX a. laikų istoriniame pastate, čia mokosi daugiau nei 600 mokinių, dirba per 60 mokytojų. Gimnazija dirba dviem pamainomis.

Lietuvos, Kroatijos ir Makedonijos gimnazistus socialinio verslumo, atsakingumo, viešo kalbėjimo, komandinio darbo paslapčių mokė užsiėmimų vadovai Irina ir Antonis. Užsiėmimai trukdavo iki vakaro, likusį laisvą laiką lizdeikiečiai skyrė bendravimui su bendraamžiais iš Rijekos, kurių šeimose gyveno visą savaitę.

Mokymų metu buvo surengta išvyka į Rijekos elektros gamybos įmonę – HEP, kuri dalį savo gaunamo pelno skiria atsinaujinančių energijos išteklių naudojimo skatinimui, taip pat remia įvairius skirtingų regionų mokyklų vykdomus projektus.

Aplankyta ir pradinė mokykla „San Nicolo“. Šioje mokykloje po pamokų mokiniai ugdo savo kūrybiškumą, kurdami meniškus paveikslėlius, kitus rankdarbius. Mokinių ir jiems padedančių mokytojų darbai ne tik puošia mokyklą, bet ir parduodami labdaros renginiuose.

Mokiniai aplankė istorinę Trsato pilį, statytą romėnų laikais. Nuo kalno atsiveria puikus miesto ir apylinkių vaizdas. Kelios valandos laiko buvo skirtos ir garsaus kurorto – Opatijos aplankymui.

Viešnagės laikas prabėgo labai greitai. Sekmadienį laukė kelionė namų link. Kelionė namo iš Rijekos per Liublianą ir Londoną nebuvo lengva, tačiau palikusi daug malonių įspūdžių. Lizdeikiečiai grįžo puikios nuotaikos, pagilinę anglų kalbos ir verslumo žinias, taip pat su namų darbų užduotimis, kurias reikės atlikti iki spalio. Tuomet gimnazijoje lankysis svečiai iš Kroatijos ir Makedonijos, vyks trečioji projekto mokymų sesija.

Mokytoja Vaida Jankūnienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien14
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę14
mod_vvisit_counterŠį mėnesį14