Get Adobe Flash player

Pažinti savo gimtąjį kraštą – tai džiaugtis jo žmonėmis, grožėtis gamtovaizdžiu, pažinti kultūros paminklus, patenkinti savo estetinius poreikius, praturtinti žiniomis visas atminties kerteles. Tautiškumas, patriotiškumas, pilietiškumas nedalomai siejamas su savo krašto pažinimu. Kad galėtume didžiuotis dalykais, kurie yra aplink mus, juos pirmiausia reikia atrasti, pamatyti, pažinti, išgirsti, pajausti. Ir nereikia keliauti toli, pirmiausia pažinkime tai, kas yra šalia.

1_2 dsc_0454

Meškuičių gimnazijoje balandžio 26 d. vyko tarptautinė mokinių ir mokytojų integruota socialinių, gamtos ir tiksliųjų mokslų konferencija „Pažinkime savo kraštą“. Meškuičių gimnazija vykdo strateginių partnerysčių ERAZMUS+ projektą, kuris apima gamtos ir tiksliųjų mokslų dalykus. Šio projekto tikslas yra kurti Gamtamokslinę mokomąją svetainę „Interaktyviu pagrindu įgyjamos žinios“. Svetainė ir buvo pristatyta konferencijos pradžioje. Ši gamtamokslinė konferencija išskirtinė tuo, jog pranešimai rengiami anglų kalba, nes kiekvienais metais čia dalyvauja ir užsieniečiai. Šiemet gimnazijoje lankėsi ir pranešimus („Karo archeologija“, „Rygos katedros istorijos vingiai“, „XX ir XXI amžiaus mokyklinė uniforma“) pristatė iš kaimyninės Latvijos Garkalnės mokyklos atvykę mokiniai. Susipažinome ne tik su kaimyninės Latvijos istorijos fragmentais, bet ir klausėmės pranešimų apie tai, ką galima pamatyti ir atrasti Šeduvos, Kužių, Tytuvėnų, Aukštelkės, Naisių, Meškuičių apylinkėse. Mokiniai domėjosi savo miesto, miestelio, kaimo istorija, rinko informaciją apie įžymius miesto bei kaimo žmones, lankytinas vietas, tyrinėjo gamtinę įvairovę, dalyvavo ekskursijose, archeologinėse stovyklose ir visa tai pristatė konferencijoje.

Konferencijoje buvo perskaityta 18 pranešimų. Mūsų gimnazijos mokiniai pristatė tokius pranešimus: „Orchidėjos šalia mūsų“ (Rugilė Gumuliauskytė, 4 kl., mokytojos Jurgita Caporkienė, Asta Šmukštienė), „Baa baa black sheep“ (Armina Kavaliauskaitė, Ieva Kurklinskaitė, Vita Bileišytė, 1 kl., mokytojos Laimutė Indilienė, Rasa Remeikienė), „Tytuvėnai – mūsų vasaros nuotykių kraštas“ (Toma Visockytė, 3 kl., mokytoja Lionė Semeniukienė).

Išklausius pranešimų, Meškuičių gimnazijos mokinių prezidentė Laura Baškytė visus konferencijos dalyvius supažindino su gimnazijos veikla ir pasiekimais. Baigiamajame posėdyje Šiaulių r. Meškuičių gimnazijos direktorė Jūratė Jankauskienė dėkojo visiems pranešėjams bei įteikė padėkos raštus. Šiandien svarbu ugdyti asmenybę, ne tik besididžiuojančią savo gimtuoju kraštu, bet ir suvokiančią save, kaip krašto puoselėtoją.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7