Get Adobe Flash player

Vargu ar yra didesnis pasitenkinimas už pasitenkinimą kuriant.

Nikolajus Gogolis

 

Susižavėjusios lengvu ir švelniu šilko plazdenimu, kovo–balandžio mėnesiais Radviliškio Lizdeikos gimnazijos bibliotekininkės Valios Kondratenko iniciatyva, susibūrė mokytojos, kurios panoro išbandyti piešimo ant šilko techniką.

001 002003004006

Rasa Remeikienė, Inga Zabulienė, Danutė Sakalauskienė, Agnė Samulienė, Laimutė Indilienė, Rita Šimkuvienė, Giedra Urbonienė, Valia Kondratenko, norėdamos įgyvendinti savo svajonę piešti, pasikvietė kolegę, gabią įvairiems rankdarbiams mokytoją, Jolantą Kvedarienę. Jos konsultuojamos išbandė piešimo ant šilko techniką. Pirmieji potėpiai buvo nedrąsūs, bet padrąsinantys mokytojos Jolantos žodžiai suteikė pasitikėjimo, o piešdamos laisvu nuo pamokų laiku, po darbo, smagiai bendraudamos, pasitardamos, pamatėme pirmus savo bandymų rezultatus, nuoširdžiai džiaugėmės kolegių pasiekimais.

Gegužės 10 dieną Lizdeikos gimnazijos bibliotekoje įvyko „Piešimo ant šilko“ darbų paroda. Piešinių motyvai visų skirtingi, juose gėlės, abstrakcijos, drugeliai, moterų siluetai, paukštis... Šiuose kūriniuose galima pamatyti, kaip mes spalvomis bei formomis bandėme realizuoti savo mintis, įvaldyti tapybos ant šilko techniką, piešimo subtilybes, mokėmės maišyti spalvas, kurti motyvą bei nutapyti paveikslą ar plazdantį šalikėlį. Improvizuodamos įsitikinome, kad tapyba ant šilko yra atpalaiduojantis, ankstesnių įgūdžių nereikalaujantis, kūrybiškas užsiėmimas. Mes įgyvendinome savo šilkines svajones.

Kaip parodos atidarymo metu sakė gimnazijos direktorė Ina Bajarauskaitė, džiugu, kad mūsų tarpe yra žmogus, kuris negaili savo laiko, turi gražių idėjų ir minčių, kuriomis mielai pasidalina su kolegomis,– tai Jolanta Kvedarienė. Rišti sodai, prieš Kalėdas dekoruoti puodeliai, o dabar tapyba ant šilko virsta ateities gražių darbų tradicija.

Bibliotekininkė Valia Kondratenko

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien2
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę2
mod_vvisit_counterŠį mėnesį2