Get Adobe Flash player

Jaunimo Europos komanda (JEK) – nepriklausoma informacijos apie Europos Sąjungą (ES) skleidėja kitiems žmonėms, kurią sudaro jauni, besidomintys ES, 16-29 metų žmonės. Jie gali būti kviečiami dalyvauti įvairiuose su ES tematika susijusiuose renginiuose mokyklose, kultūros įstaigose ar nevyriausybinėse organizacijose. JEK yra jaunų žmonių, galinčių šiuolaikiškai bei interaktyviai pristatyti ES temas, tinklas. Komandos tikslas – padėti jauniems žmonėms suprasti, kaip veikia ES ir kokią įtaką ji daro mūsų gyvenimui.

JEK veikla prasidėjo dar visai neseniai – tik 2010 metais. Jos veiklą koordinuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Šiemet į šią komandą įsijungė 12 naujų narių. Viena jų – mūsų gimnazijos 4B klasės mokinė Aurelija Tamošiūnaitė. Spalio 13-15 dienomis Aurelija dalyvavo trijų dienų mokymuose, kuriuose giliau susipažino su Europos Sąjunga, jos veikla, mokėsi dirbti komandoje. Šiuo metu visi nariai, tarp jų ir Aurelija,  yra pateikę savo asmeninius pusmečio darbo planus ir bando juos įgyvendinti. Vienas merginos darbų – pristatyti Europos sąjungą mūsų gimnazijoje. Jau kitą savaitę bus išleistas stendas apie Europos sąjungos valstybes, muzikiniame centre VEF skambės populiarios mūsų sąjungos valstybėse dainos.

Aureliją sako, kad priklausimas Jaunimo Europos komandai ir darbas joje yra neišsemiamas patirties šaltinis. Ji tikisi įgyti naujų žinių, kurios mokykloje nėra akcentuojamos, o susipažinusi su vienu aktyviausiu jaunimu Lietuvoje, patirti nuostabių akimirkų, rasti naujų galimybių realizuoti save. Patirtis, įgyta JEK, pravers ateities planų įgyvendinimui.

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ina Bajarauskaitė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5