Get Adobe Flash player

Rudens lygiadienis – astronominio rudens pradžia, laikas, kai diena susilygina su naktimi, vėliau naktys pradeda ilgėti. Pagal senąsias lietuvių tradicijas šis laikas sietinas su duonos surinkimu ir gausa, kai padėkojama Žemei už derlių, dievybėms – už palaikymą, visiems artimiesiems ir draugams – už buvimą kartu.

lygiadienis_1 lygiadienis_2 lygiadienis_3

Rugsėjo 21 dieną Lizdeikos gimnazijos gamtos ir tiksliųjų mokslų metodinės grupės mokytojai pakvietė kolegas ir mokinius į Ragautuves – paskanauti obuolių pyragų, pasivaišinti kvapnia arbata, medumi, rudeniniais vaisiais ir uogomis. Skanumynais dalijosi ne tik gamtininkai, savo rudens gėrybėmis dosniai prisidėjo ir kiti mokytojai. Linksmas šurmulys mokytojų kambaryje netilo ne vieną pertrauką. Buvo puiki galimybė ne tik pasivaišinti, bet ir pabendrauti.

Rudens gėrybių ir iš jų pagamintų skanėstų ragavo ne tik mokytojai, bet ir mokiniai. Trečiokų gimnazistų stalas lūžo nuo pyragų ir vaisių gausos. Galbūt toks rudeniškai spalvingas pasibuvimas ir pasidalijimas savo sodo ir daržo gėrybėmis peraugs į smagią ir daug pastangų nereikalaujančią tradiciją, sukviečiančią draugėn gimnazijos bendruomenę. Juk ir mokyti, ir mokytis lengviau, kai nuotaika gera.

Mokytoja Asta Šmukštienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6