Get Adobe Flash player

Istorinių Lietuvai įvykių metu lapkričio 22 d., minint 98-ąsias lietuvių pergalės prieš bermontininkus metines, Lizdeikos gimnazijos antrokai lankėsi Burbiškio dvare. Mokiniai kartu su istorijos mokytojomis D. Bityte, V. Jankūniene, G. Vasiliauskiene ir 2B klasės auklėtoja L. Duglas dalyvavo Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus parengtoje paskaitų ciklo „Kelionės po praeitį“ pirmojoje dalyje, kurioje, remiantis muziejaus rinkinių medžiaga, buvo pristatyta istorinė-politinė situacija 1919 m. lapkričio mėn. Lietuvoje ir Radviliškyje, kokios jėgos joje dalyvavo ir kaip klostėsi įvykiai. Lietuvių nepriklausomybės kovų epizodai antrokams gimnazistams puikiai žinomi, nes tai jų šiųmetinio istorijos kurso dalis.

burb_1 burb_2 burb_3

Paskaitą vedė muziejaus vyriausiasis fondų saugotojas Sigitas Senulis. Įdomus ir netradicinis buvusio Lizdeikos gimnazijos istorijos mokytojo pasakojimas mokinius tarsi perkėlė mintimis į 1919 metų lapkritį. Istorinėse nuotraukose užfiksuoti įvykiai, perkelti į skaidres, leido vaizdžiai aptarti Radviliškio mūšio planą, prisiminti jaunos Lietuvos kariuomenės puolimo momentus, žymiausius vadus. Nepamiršta ir tradicinėje pamokoje naudojama pedagoginė pertraukėlė – muziejaus darbuotojos mokinius vaišino arbata ir sausainukais. Po paskaitos mokiniai apžiūrėjo tuos laikus menančius eksponatus – kareiviškus šalmus, šautuvus ir bermontininkų spausdintus pinigus su vokišku užrašu vienoje, rusišku – kitoje pusėje.

„Tai buvo įdomi, netradicinė istorijos, kartu ir pilietiškumo pamoka, kurių norėtume dar daugiau“, – jau grįžtant autobuse įspūdžiais dalijosi antrokai. Žinomi, istorijos pamokose išmokti faktai dar kartą pakartoti aptariant pamoką kitoje edukacinėje aplinkoje.

Istorijos mokytoja Vaida Jankūnienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3