Get Adobe Flash player

Gruodžio 1-ąją dieną Lizdeikos gimnazijoje organizuota jau gražia tradicija tapusi neatlygintinos donorystės akcija „Tapk kraujo donoru“. Į gimnaziją buvo pakviesti VŠĮ Nacionalinio kraujo centro darbuotojai, savo veiklą Lietuvoje vykdantys daugiau kaip 70 metų. NKC Šiaulių ekspedicinės komandos gydytoja Inga Krivickienė pravedė pamoką „Donorystė – kas tai. Kodėl tai svarbu kiekvienam iš mūsų?“. Diskutuodami su NKC atstovais,  gimnazistai uždavė jiems rūpimus klausimus apie donorystę: kokie asmenys gali tapti kraujo donorais, kaip elgtis davus kraujo, kam reikalingas kraujas, kokie kraujo tyrimai atliekami. Mokiniams taip pat rūpėjo ligonių, kuriems bus perpiltas kraujas, būklė.

dsc00003 kradon_1

Didžiuojamės mūsų gimnazistų aukštu sąmoningumo lygiu. Akcija sulaukė didelio susidomėjimo. Duoti kraujo atvyko gražus būrys dvyliktokų, nors kai kuriems iš jų galbūt teko nugalėti baimę ir nepasitikėjimą. Neatlygintinai duoti kraujo atėjo 25 mokiniai. Gydytojai patikrinus savanorių sveikatą, deja, kraujo duoti galėjo tik 17 mokinių.

Neabejojame, kad savo pirmąją donorystės patirtį jaunieji donorai prisimins visą gyvenimą. Tai matėsi iš jų spindinčių akių ir įgyto pasitikėjimo. Gimnazistai pagrįstai gali didžiuotis įvykdę kilnią misiją, padovanoję kraujo, o galbūt kažkam išgelbėję gyvybę.

Visiems jauniesiems donorams įteikti NKC pažymėjimai ir suvenyrai. Nuoširdžiai dėkojame savanoriams ir tikimės, kad kartą padovanojus kraujo, tai taps įsipareigojimu ateičiai.

Biologijos mokytoja metodininkė Rūta Jankauskienė

Direktorės pavaduotoja ugdymui Židruna Onaitienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6