Get Adobe Flash player

Lapkričio 28 dieną, lektorius Artūras Šiukšta, Radviliškio Lizdeikos gimnazistams skaitė paskaitas apie priklausomybę narkotinėms medžiagoms. „Kuo renkiesi būti tu – „24 valandų“, „TV pagalbos“ žvaigžde ar karžygiu?“ – lektorius jaunimą kvietė į diskusiją apie Z kartos laukiančius gyvenimo iššūkius. Jo teigimu, dabartinio jaunimo pasirinkimas nelengvas: iš vienos pusės – valia, kritinis mąstymas, sveika gyvensena, kultūringas (blaivus) laisvalaikis, moralinės nuostatos ir socialinė atsakomybė, iš kitos – alkoholio reklama ir svaigiųjų medžiagų prieinamumas, net ir vaikams pritaikytos rinkodaros technologijos, šeimos ir visuomenės „kultūra“. Įjungta programa, kad reikia vartoti, išsivysto į cheminę priklausomybę, baigiasi ligomis, dvasine ir fizine asmenybės degradacija.

dsc00103 dsc00108 dsc00109

Vakare Lizdeikos gimnazijos moksleivių tėveliai buvo pakviesti į paskaitą „Kaip bendrauti su savo vaiku, kad užaugintum dorą žmogų. Dėkingumas šeimai“. Kaip vaikui nuo mažens teisingai pasirinkti, kaip atsilaikyti prieš alkoholio ir tabako industriją, narkomafiją, pornografiją, jei ir patys tėvai kartais nesupranta problemos masto – apgailestavo lektorius ir kvietė prisiminti pyplių gimtadienius su vaikišku šampanu, klasės draugų vakarėlius su „saikingu“ alkoholinių kokteilių gurkšnojimu.

Lektorius siūlė pažinti savo atžalos draugus, domėtis, užuot griežtai nusprendus, su kuo vaikas gali bendrauti, o su kuo – ne. Labai svarbu leisti paaugliui išsikalbėti, o tėvai privalo būti pasirengę klausytis. Kai vaikas jaus, kad tėvai juo pasitiki, atsiras abipusis pasitikėjimas, pagarba. „Bus lengviau ugdyti vertybes, kurių laikomasi šeimoje, visuomenėje“, – teigė lektorius.

Žydra Musvicienė, Lizdeikos gimnazijos socialinė pedagogė

Daugiau informacijos: www.blaivus.com

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4