Get Adobe Flash player

Gruodžio 4−8 d. Lizdeikos gimnazijoje vyko renginiai, skirti tarptautinei antikorupcijos dienai paminėti. Pilietiškumo pamokose vyko diskusijos „Kartu puoselėjame vertybes − sąžiningumą, atsakomybę, skaidrumą“. Mokiniai įvardino galimas korupcijos apraiškas gimnazijoje ir siūlymus kaip spręsti problemas.

20171215_1 20171215_2 20171215_3

Gruodžio 6 d. 1−2 klasių gimnazistai dalyvavo ŠU viešojo administravimo katedros ir LR specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos organizuojamame renginyje „Visuomenės antikorupcijos švietimas: priemonės ir praktikos“, apžiūrėjo grafikos kūrybinių darbų parodą. ŠU viešojo administravimo studijų programos studentai pristatė savo kurtą video „Korupcijos suvokimas šiuolaikinėje visuomenėje“. Vyko diskusijos, dalyvių pasisakymai.

Gruodžio 7 d. lektorės Rita Toleikienė iš Šiaulių universiteto Viešojo administravimo katedros ir dailės mokytoja Inga Žiukienė iš Šiaulių Jovaro progimnazijos, pravedė 3−4 klasių gimnazistams pamoką „Korupcija šiuolaikinėje visuomenėje: būtinybė ar problema“. Lektorės kalbėjo apie tai, kas yra korupcija nuo seniausių laikų iki šiandienos ir kartu su gimnazistais diskutavo apie nesąžiningą elgesį mokykloje, mieste, Lietuvoje, pasaulyje ir kaip mes kiekvienas galime prisidėti kovojant prieš korupciją. Lektorė R. Toleikienė kalbėjo, kad „gyvename deja vartotojiškoje visuomenėje, kurioje, jeigu iš kažko negauname naudos, to ir nedarome. Tačiau reikėtų suprasti, kad etiniai principai gali duoti nebūtinai tik materialinę naudą. Tai gali būti prestižo, savo reputacijos kūrimas.“ Mokiniai atliko kūrybines užduotis, savo idėjas apie korupciją, korumpuotus asmenis perteikė piešiniuose.

Žydra Musvicienė socialinė pedagogė

Židrūna Onaitienė pavaduotoja ugdymui

Rima Tarbūnienė anglų kalbos mokytoja ekspertė

 

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien17
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę17
mod_vvisit_counterŠį mėnesį17