Get Adobe Flash player

Gruodžio 6 dieną Lizdeikos gimnazijoje įvyko atvira-integruota matematikos ir technologijų pamoka „Matematika virtuvėje“, kurią organizavo suaugusiųjų klasių auklėtoja, matematikos mokytoja metodininkė Sonata Vaitiekūnė ir svečias iš Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro – virėjų specialybės vyresnioji mokytoja Rima Miliauskienė. Pamokoje buvo numatyta paskatinti suaugusiųjų klasių mokinius domėtis lietuvių kultūros vertybių palikimu, puoselėti tautinius jausmus, intelektinės, kūrybinės ir praktinės veiklos gebėjimus, taip pabandyti matematikos mokslą pritaikyti kasdieninėje buityje. Pamoka buvo planuojama iš anksto, taikant netradicinį mokymo būdą integruojami keli mokomieji dalykai ir temos. Šis mokymo būdas skatina mokinių mokymosi motyvaciją, kūrybiškumą, visumos suvokimą, padeda mokiniams geriau pažinti aplinką, įgytas žinias ir įgūdžius sėkmingai pritaikyti sprendžiant kasdieninio gyvenimo problemas.

dsc_1171 dsc_1172 dsc_1176

Pamokos pradžioje suaugusiųjų klasių mokiniai buvo pakviesti į matematikos mokslą pasižiūrėti kūrybiškai ir taikyti matematiką praktiškai kasdien po truputį: spręsti matematinius galvosūkius bei žaisti matematinius žaidimus (šaškės, šachmatai). Mokiniai taip pat susipažino su biudžeto sąvoka ir jo valdymo galimybėmis, Fibonačio skaičiais ir virtuvėje pritaikoma Fibonačio spirale (ananasas, brokolis, saulėgrąža ir t. t). Kadangi šis laikotarpis – Adventas, tai prisiminėme lietuvių papročius ir tradicijas, gamindami patiekalus Kūčių vakarienei. Virtuvėje šeimininkauti padėjo ir darbą organizavo mokytoja R. Miliauskienė. Pasiskirstę grupėmis, pagaminome net 8 skirtingus patiekalus, sudarėme produktų svorių lenteles, paserviravome stalą ir visi pamokos dalyviai susėdome prie šventiškai papuošto stalo linkėdami vieni kitiems gražaus ir ramaus laukimo. Džiaugėmės, kad kiekvienais metais vis daugiau bendruomenės narių susirenka į šią netradicinę pamoką, kurioje dirbame ir švenčiame visi kartu: ir mokiniai, ir mokytojai, ir svečiai.

Sonata Vaitiekūnė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12