Get Adobe Flash player

VšĮ Kūrybos ir inovacijų laboratorijai pasiūlius, išbandytas ir teigiamai įvertintas naujas ir gal kiek netikėtas projektas „SkaitMENINIS muziejus“. Šį projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

img_3513 img_3515

Muziejus įrengtas pačių mokinių ir mokytojos iniciatyva. Jame gali apsilankyti kiekvienas bendruomenės narys. Susidomėjus mokiniams pasiūloma išbandyti „Pabėgimų kambario“ žaidimą. Pabėgimo kambarys – tai edukacinė pramoga, kai grupė mokinių užrakinama kabinete ir spręsdama užduotis ir dirbdama komandoje bando ištrūkti iš kabineto greičiau nei per 1 valandą.

Svarbu tai, kad naudojant skaitmenines technologijas mokiniai supažindinami su svarbiausiomis Lietuvos valstybės kultūros vertybėmis. Pasak mokinių, yra įdomus kitoks mūsų istorijos ir kultūros žinių įgijimo ir pasikartojimo būdas. Šiuo metu ypač populiarios papildytos realybės (Augmented reality) technologijos sparčiai žengia į mūsų gyvenimą bei aplinką. O šio muziejaus pristatymas tik parodo, kad mokiniams tai įdomu. Manau, tai naujas mokymo(-si) metodas, su kuriuo reikėtų supažindinti pedagogų bendruomenę, rekomenduoti įvairių dalykų mokytojams.

Skaitmeniniame muziejuje pateikiamos 55 nuotraukos su įvairiais eksponatais. Čia galima pamatyti Radviliškio simboliu tapusį garvežį, seniausią mūrinę pilį Lietuvoje, aukščiausią bažnyčią, Čiurlionio paveikslą ir kitus eksponatus. Nukreipus mobiliojo telefono ekraną, paveikslėliai atgyja ir statiškas Dariaus ir Girėno lėktuvas išskrenda iš paveikslo tiesiai ant sienos, atgyja kaukės, žmonės susikimba rankomis Baltijos kelyje, atsiranda trumpa informacija apie analizuojamą objektą.

Skaitmeninis muziejus – tai patrauklus, patogus ir šiuolaikiškas skaitmeninių muziejinių vertybių platinimo tinklas. Maloniai kviečiame visus norinčius užeiti, dalyvauti, žaisti ir patraukliai mokytis.

Jolanta Kvedarienė, IT mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien38
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę38
mod_vvisit_counterŠį mėnesį38