Get Adobe Flash player

Apniukusį sausio 26-osios rytą net 41 Radviliškio Lizdeikos mokinio ir keturių mokytojų delegacija išvyko į integruotą geografijos ir matematikos pamoką Vilniaus tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje „Adventur 2018“. Šiais metais paroda „Adventur 2018“ užėmė rekordinį 15 245 kv. m. plotą, joje sulaukta daugiau kaip 350 dalyvių iš 30 pasaulio šalių. Parodos akcentas – švenčianti Lietuva. Mokiniai aplankė įvairių pasaulio šalių stendus, sužinojo įdomių faktų apie pristatomas šalis (užimamas šalies plotas, atstumas nuo Lietuvos iki pasirinktos šalies, gyventojų skaičius, ekonominė situacija šalyje, domėjosi kelionių kainomis ir nuolaidomis procentais), bendravo anglų ir rusų kalbomis, ragavo siūlomo tradicinio kitų šalių maisto, dalyvavo įvairiose loterijose. Laimė nusišypsojo vienai mūsų gimnazijos mokinei, kuri laimėjo net keturis bilietus į muzikos festivalį! Parodoje taip pat prisistatė net 54 Lietuvos miestai ir regionai, kaimo turizmo, SPA, sveikatingumo turizmo atstovai, veikė aktyvaus laisvalaikio zona. Šioje zonoje buvo galima išbandyti visas siūlomas aktyvias pramogas.

dsc_0022 dsc_0023 dsc_0024

Svarbiausia integruotos geografijos ir matematikos pamokos dalis – geografinių žinių konkursas. Konkursas vyko dviem etapais: pirmasis – 6–8 klasių mokiniams, antrasis 9–12 klasių mokiniams. Iš viso konkurse dalyvavo net 850 mokinių. 9–12 klasių mokiniams buvo pateikta net 30 sudėtingų klausimų, reikalaujančių pamąstyti ir net pritaikyti matematines žinias. Šiame konkurse dalyvavo 10 Lizdeikos gimnazijos mokinių. Kol vertinimo komisija tikrino konkurso dalyvių darbus, mokiniai dalyvavo geografijos pamokoje „Islandija“, kurią organizavo Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos nariai, pristatę savo įspūdžius iš kelionės-ekspedicijos į Islandiją. Po geografijos pamokos Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas Rytas Šalna paskelbė konkurso rezultatus. Buvo apdovanota po 15 mokinių iš abiejų konkurso etapų. Valio! Tarp laimėtojų pateko ir mūsų gimnazijos mokinė Emilija Špokaitė, kuri buvo apdovanota įvairiais prizais ir dviejų dienų kelione 3 asmenims po Estiją.

Integruotą geografijos ir matematikos pamoką organizavo matematikos mokytoja metodininkė Sonata Vaitiekūnė ir geografijos vyresnioji mokytoja Živilė Laurutienė.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien16
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę16
mod_vvisit_counterŠį mėnesį16