Get Adobe Flash player

2422250_2 Šiaulių „Romuvos“ gimnazija, minėdama Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, organizavo tarptautinę teorinę-praktinę mokinių konferenciją „Laisvės kelias istorijos tėkmėje“. Plenariniame posėdyje dalyvavęs istorikas, LR Seimo narys, profesorius Arūnas Gumuliauskas džiaugėsi, kad istorija domisi tiek daug jaunų žmonių. Profesorius akcentavo, kad istorinės atminties atgaivinimas yra sunkus, bet įdomus ir reikalingas darbas, o apžvelgdamas šių dienų aktualijas, susijusias su švietimo sistema, ragino prisiminti mokytojus didvyrius, prisidėjusius prie nepriklausomos Lietuvos kūrimo, tik nežinia kodėl, tarsi pamirštus istorikų.

Jau ketvirtą kartą vykstanti konferencija sukvietė didžiulį būrį mokinių iš Joniškio, Kelmės, Radviliškio, Mažeikių, Pakruojo, Panevėžio, Telšių, Lazdijų, Vilniaus, Šakių, Žagarės, Šiaulių, Rygos ir Punsko mokyklų ir gimnazijų. Darbas vyko sekcijose: Lokalinė istorija, Skaudūs istorijos vingiai, Valstybingumo link, Asmuo valstybėje ir Mūsų krašto paveldas. Konferencijoje dalyvavo Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos mokinės Areta Bartoševičiūtė ir Visanta Senulytė, kurios pristatė radviliškietį Antaną Povylių (mokytoja Laima Škėmienė), o Lizdeikos gimnazijos 3A klasės mokinės Rugilė Hokušaitė ir Justina Karenauskaitė – Tėvą Stanislovą (mokytoja Vaida Jankūnienė). Pastebėjome, kad mokiniai ne tik apžvelgė svarbiausius Lietuvos valstybės istorinius įvykius, bet gilinosi į savo gimtojo krašto istoriją, pristatydami paveldą, istorines vietas ar paminklus, garsias asmenybes, turėjusias įtakos tautiniam sąmoningumui, ir Lietuvos literatūrą kaip istorijos liudytoją.

Lietuvių kalbos mokytoja Sandra Karenauskienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3