Get Adobe Flash player

Pirmąją pavasario dieną 2C klasės mokiniai dalyvavo integruotose pamokose „Žalingų įpročių pasekmės žmogaus kūnui“ ir „Šokoladinė matematika“, kurios vyko kitoje edukacinėje aplinkoje – Šiaulių miesto muziejuose. Tokie užsiėmimai ugdo vaizduotę, skatina kūrybiškumą. Per pamokas kitose erdvėse mokytojai pamato savo darbo rezultatus: ar mokiniai tinkamai elgiasi viešose erdvėse, kaip jie geba bendrauti tarpusavyje ar su gidu, kitais suaugusiaisiais.

2412338_5 2412338_6 2412338_7 2412338_8

Šiaulių patanatomijos muziejuje mokiniai apžiūrėjo makroskopinių organų preparatų kolekciją – per 500 eksponatų). Tai patologiškai pakitusių organų pjūviai, leidžiantys suvokti ligos padarinius. Ši ekspozicija reikalinga tiems, kurie mėgaujasi sveikatai žalingais malonumais, nesusimąstydami apie skaudžias pasekmes. Mokiniai, klausydami gydytojos ir matydami mutacijų padarinius, sužinojo, kad alkoholis ir rūkaluose esančios cheminės medžiagos – tai mutagenai, kurie sukelia vėžinius susirgimus ir vaisiaus apsigimimus. Vėliau mokiniai „Rūtos“ šokolado muziejuje susipažino su 4000 metų trunkančia šokolado istorija, išsiaiškino, kuo skiriasi baltasis, pieniškas, juodasis šokoladai, kuris iš jų naudingesnis. Kakavmedžiai (Theobroma cacao), iš kurių gaunamos kakavos pupelės, augo tropiniuose Lotynų ir Vidurio Amerikos miškuose. Actekai šventai tikėjo, kad kakavos sėklos į žemę atkeliavo tiesiai iš rojaus. Mokiniai sužinojo, kad pats šokoladas nesukelia nei dantų ėduonies, nei alergijos, nei aknės, nedidina cholesterolio kiekio kraujyje. Įdomiai buvo pristatyta saldainių fabriko „Rūta“ istorija ir įkūrėjo gyvenimo istorija. Šokolado dirbtuvėse mokiniai tapo šokolado meistrais, išmėgino savo jėgas gamindami šokoladinius skanėstus ir čia pat jų paragavo. Tuo pamoka nesibaigė, namuose reikės atlikti užduotį – „Skaitinių reiškinių, susijusių su šokolado gamyba, sudarymas ir sprendimas. Išvyka mokiniams – profesinio apsisprendimo paskata, nes jie pasimatavo maisto technologo profesiją ir susipažino su gydytojo patanatomo profesija.

Biologijos mokytoja Lionė Semeniukienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6