Get Adobe Flash player

2004 metų gegužės 1 d. Lietuva tapo pilnateise Europos Sąjungos nare. Esame unikalios ekonominės ir politinės 28 Europos valstybių narių šeimos dalimi. Laisvai keliaujame po Europą, važiuojame dirbti, mokytis į bet kurią šalį, esame eurooptimistai arba europesimistai, turime eurą, bet ar viską žinome apie ES ir jos institucijas.

2021881_8 2021881_9

Lietuvos žmones apie EP priimamus sprendimus ir Europos Parlamento veiklą informuoja Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje. Jo iniciatyva 2016–2017 mokslo metais Lietuvoje prasidėjo projekto „Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“ įgyvendinimas. 57 projekto dalyvės, įgyvendinusios projekto reikalavimus (tarp kurių pamokos apie ES ir Europos Parlamentą, informacijos lentynos įkūrimas, Europos dienos šventė ir kt.), tapo mokyklomis – EP mokyklų ambasadorių tinklo narėmis.

2017 m. spalio mėn. Radviliškio Lizdeikos gimnazija prisijungė prie projekto „Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“. Pirmiausia bibliotekoje įrengėme ES informacijos lentyną, nes turėjome daug informacinių leidinių, kuriais nemokamai aprūpina Europos Parlamento Informacijos biuras, esantis Vilniuje. Įvairių dalykų: geografijos, istorijos, pilietinio ugdymo, etikos, tikybos, anglų kalbos, matematikos, lietuvių kalbos, prancūzų kalbos, ekonomikos, mokytojai į savo dalykus integravo programą, kurios tikslas – skatinti mokyklos bendruomenės aktyvų domėjimąsi Europos Sąjungos sprendimais ir aktualijomis, o ypač Europos Parlamento vaidmeniu Europos demokratijoje. Taip mokiniai daugiau sužino apie ES, demokratiją, Europos vertybes, savo teises ir galimybes. 15 mokytojų – projekto dalyvių – gavo projekto mokomąją medžiagą: projekto pratybų sąsiuvinius bei integruotų pamokų planus su nuorodomis, prezentacijomis, vizualine informacija ir įsipareigojo integruoti šią medžiagą į pamokas. Įgyvendinti neformaliojo ugdymo veiklas padės aktyvūs mokiniai – jaunesnieji ambasadoriai.

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokytojai ir jaunesnieji EP ambasadoriai organizuos papildomus renginius su ES teisėkūra ir Europos Parlamento darbu susijusiomis temomis, įtrauks į projekto veiklas kuo didesnę auditoriją ir skleis žinias apie projektą savo tinklalapyje, socialiniuose tinkluose ir kitais kanalais. Svarbiausias renginys – Europos dienos šventė gegužės mėnesį, įtraukiant į ją ne tik gimnazijos, bet ir miesto bendruomenę.

Gimnazijos veikla šiame projekte bus įvertinta birželio mėnesį. Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje, vertindamas projekto veiklas, atsižvelgs į pamokų ir dalyvių skaičių, mokyklos dydį, Europos dienos ar papildomų renginių kiekį, mastą ir originalumą, viešinimo mastus ir vietos bendruomenės įtraukimą. Geriausios mokyklos siunčia savo atstovus (3–4 jaunuosius ambasadorius) į Strasbūrą. Po vieną mokytoją iš geriausių mokyklų bus pakviesti į Strasbūrą arba Briuselį. Taigi, tikslas – laimėti bus pasiektas, jeigu visi sutartinai veiksime. Linkiu įdomių pamokų ir renginių.

Ana Savickienė, istorijos mokytoja metodininkė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10