Get Adobe Flash player

2017 metų spalio mėnesį Radviliškio Lizdeikos gimnazija įsijungė į projektą „Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“. Projektą organizuoja Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje. Istorijos mokytojos Ana Savickienė ir Vaida Jankūnienė jau dalyvavo mokomuosiuose seminaruose Vilniuje, įvairių dalykų mokytojai integruoja projekto mokomąją medžiagą savo pamokose, gimnazijoje vyksta teminiai renginiai ir gegužės mėnesį bus Europos dienos šventė. Dalyvavimas projekte suteikia galimybę daugiau sužinoti apie Europos Parlamento vaidmenį, jo galias, ES sprendimų priėmimo procesą ir piliečių galimybėmis dalyvauti jame.

101_0960 1 101_0965 101_0967 101_0970 1 101_0971 101_0973

Vasario 28 dieną Lizdeikos gimnazijoje vyko vaidmenų žaidimas „Balsuojam“. II–III klasių mokiniai (30) susirinko aktų salėje, kad išbandytų save daugiašalių derybų aplinkoje, susipažintų su konkrečiais teisėkūros pavyzdžiais.

Tapdami skirtingų šalių ir politinių pažiūrų europarlamentarais, žaidėjai buvo padalinti į tris politines frakcijas, keturias šalis ir 3 komitetus. Mokiniai žaidimo metu svarstė tris problemas: mėsos vartojimas, cukraus kiekis produktuose ir reikalavimai nedidelių autoservisų savininkams. Per 90 minučių reikėjo suderinti skirtingas pozicijas, priimti sprendimus ir balsuoti.

Turėdami sprendimo reikalaujančią problemą, kurią būtinai turėjo išspręsti nepaisydami skirtumų, gimnazistai-žaidimo dalyviai mokėsi kompromiso meno, ieškojo būdų sutaikyti skirtumus ir kompensuoti galimus praradimus, o tai buvo nelengva. Mokiniai sužinojo daugiau apie teisės aktų priėmimo procesą Europos Sąjungoje, kurioje derinami 28 šalių, 8 politinių frakcijų ir daugelio skirtingų interesų grupių norai ir interesai.

Vaidmenų žaidimą „Balsuojam“ vedė Natalija Bružienė, EP Informacijos biuro Lietuvoje asistentė, dirbanti su projektais jaunimui.

#MEPALietuva

Ana Savickienė, istorijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4