Get Adobe Flash player

Aš – kino režisierius, operatorius ir dokumentinių filmų žiūrovas (Radviliškio Lizdeikos gimnazija 1 iš 10 Lietuvos mokyklų!)

Kovo 7–8 dienomis mūsų gimnazijoje lankėsi filmo „Šventasis“, šiais metais laimėjusio net šešis „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus, režisierius Andrius Blaževičius ir Maratas Sargsyanas, kurio dokumentiniai filmai rodyti įvairiuose garsiuose Europos kino festivaliuose. Wau! Mūsų mokykloje visiems puikiai žinomi profesionalūs kino režisieriai! Kodėl? Lietuvos kino centras pakvietė pedagogus registruoti moksleivių grupes į kūrybines kino dirbtuves.

1 2 3 4 5 6

Džiugu, kad mūsų gimnazijos informacinių technologijų mokytoja metodininkė Jolanta Kvedarienė užregistravo mokinių grupę į šias kūrybines dirbtuves, ir, atsižvelgus į anketą ir motyvaciją, mes tapome viena iš 10 Lietuvos mokyklų, kurioje vyko kūrybinės dirbtuvės!

Kūrybinių dirbtuvių metu mokiniai dvi dienas nuo 9 valandos ryto iki 16 valandos popiet turėjo galimybę susipažinti su režisieriais, dokumentinių, ir ne tik, filmų kūrimu, technika ir įrenginiais, naudojamais filmuojant, filmų montavimo programomis.

Pirmą dieną projekto dalyviai peržiūrėjo daugybę trumpametražių dokumentinių filmų, po kiekvieno filmo vykdavo aptarimas, buvo kalbama apie filmo kūrimo ypatumus, techninius dalykus, idėją, pagrindines filmo mintis. Filmai buvo išties „nepatogūs“: nagrinėjamos politinės, diskriminacijos, gyvūnų kankinimo, amžiaus, vienatvės problemos. Mokiniams buvo duota užduotis, susiskirsčius į grupes po tris, – sukurti savo trumpametražio filmo idėją, pristatyti ją, pradėti filmuoti. Filmavome savo telefonais, naudodami režisierių atvežtus stovus ir kitus įrenginius.

Antrą dieną, atsinešę filmuotą medžiagą, mokiniai buvo mokomi montuoti.

Visi dalyviai prižadėjo prisijungti prie Lietuvos kino centro organizuojamo video darbų konkurso – išsiųsti savo sukurtus filmus. Gal kam iš mūsų pavyks laimėti šį konkursą?

Noriu padėkoti režisieriams Maratui Sargsyanui ir Andriui Blaževičiui už suteiktas žinias, galimybę dirbti kartu ir labai įdomius pasakojimus bei mūsų mokyklos informacinių technologijų mokytojai Jolantai Kvedarienei už tai, kad projektas vyko būtent mūsų gimnazijoje. Projekto metu mokiniai sužinojo daug naujų dalykų, visa tai išbandė praktiškai (o tai svarbiausia!), bendravo su tikrais savo srities profesionalais ir galėjo išbandyti net kelias profesijas (režisieriaus, garso režisieriaus, vaizdo režisieriaus, operatoriaus, montuotojo), tai tikrai padės renkantis profesiją!

Tikiuosi dar ne vieno tokio projekto mūsų mokykloje, tikiuosi, kad mokytojai (ir mokiniai!) rašys projektus, juos laimės ir ras būdų kuo daugiau mokyklos bendruomenės narių įtraukti į veiklas.

Dovydas Paškauskas, 1A kl.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5