Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazijos bendruomenė visuomet atvira įvairioms iniciatyvoms, projektams, susitikimams ir diskusijoms. Trečiokai gimnazistai, Šimtadienio šventės Oskarų apdovanojimams pasirinkę vieną iš Vido Bareikio kultinių dainų, kovo 16 d. šiuo kūriniu pasitiko ir patį dainos autorių. Susitikime dalyvavo ne tik lizdeikiečiai gimnazistai ir jų mokytojai, bet ir kitų miesto mokyklų mokiniai.

dsc_0026 dsc_0071 dsc_0086 dsc_0190 dsc_0219 dsc_0307

Tokio netikėto sutikimo nustebintas V. Bareikis trumpai aptarė savo sumanytą koncertinį turą po Lietuvą, kurio tikslas ne tik pristatyti savo kūrybinę veiklą, bet ir susitikti su moksleiviais, diskutuoti jaunimui itin aktualiomis patyčių, smurto bei asmeninio tobulėjimo temomis. Dainų autorius ir atlikėjas, režisierius ir iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“ ambasadorius Vidas Bareikis, pasakodamas asmeninę patirtį apie santykius su tėvais, vertusius baigti meno mokyklą, apie klasės draugą, iš kurio visi tyčiojosi, kol patyčios peraugo į žiaurias muštynes, akcentavo, kad anuomet pasirinkta pasyvaus stebėtojo pozicija yra pati blogiausia. Tik vėliau atėjo supratimas, kad bet kokią situaciją galima koreguoti. Be to, V. Bareikis pabrėžė, kad savo kietumą galima įrodinėti sporto salėje, treniruotėse reikia išlieti savo energiją, o ne niekinant ir žeminant kitą žmogų. Kalbėdamas apie save ir savo pasirinkimus, V.Bareikis teigė, kad būtina daug dirbti, nuoširdžiai tikėti tuo, ką darai, o svarbiausia – ne stengtis būti normaliu, o tiesiog būti toks, koks esi. Kalbėjimas, bendravimas padeda išspręsti bet kokią problemą, tereikia išmokti toleruoti kitokius žmones. Taip pat pabrėžė, kad kūryba žmogų išlaisvina: gali „naglai“ rėžt savo tiesą, niekas tavęs necenzūruoja, todėl atlikėjas nevertina ir nekomentuoja to, ko neišmano.

Susitikimo dalyviai aktyviai įsitraukė į diskusiją, užduodami įvairiausių klausimų atlikėjui: tiek apie kūrybinę veiklą, tiek apie asmeninį gyvenimą, pasirinkimus ir požiūrį į šių dienų aktualijas. Nuoširdi emocija, daugeliui atpažįstamomis aktualijomis populiarumą pelniusios dainos, paprastas ir atviras pokalbis, nestandartinis bendravimas su publika – susitikimų su jaunimu ir koncertų sėkmės garantas. Dainų „Panda“, „Žmogus orkestras“ improvizacijos grojant mokykline aparatūra išjudino publiką, o kartu su grupe „Ratai“ sudainuotas „Pusvalandukas“ paliko įspūdį ir pačiam atlikėjui, nes visi susitikimo dalyviai pakviesti į vakarinį koncertą Kultūros centre!
Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3