Get Adobe Flash player

Poezija – visų pirma – svajonė, jausmas ir muzika, meilė ir neapykanta, apmaudas ir ilgesys, nuoširdus vaiko juokas ir mąstančio žmogaus sarkazmas, verksmas su ašarom ir ašaros be ašarų... Viskas, kas žmogiška... (Paulius Širvys).

2000 metais UNESCO paskelbė kovo 21-ąją Pasauline poezijos diena. Pirmoji Poezijos diena paminėta Paryžiuje, kur ir yra Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos būstinė. Minint šią dieną, visame pasaulyje organizuojami renginiai.

img_1070 img_1068 img_1065 img_1063

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos bibliotekininkės V. Kondratenko iniciatyva, padedant kalbų (lietuvių, anglų, vokiečių, prancūzų, rusų) bei muzikos mokytojams, parengtas renginys paminėti šiai dienai, kuriame buvo sujungtos eilės ir muzika. Arnas Česas atliko džiazo kūrinius saksofonu, o Klaidas Stryla ir Ugnė Ponelytė perskaitė eilėraštį „One word“ anglų kalba. Dominykas Veberas, Gustas Varonas, Dovydas Paškauskas deklamavo rusų kalba eilėraštį „Romansas“. Dovydas Paškauskas perskaitė Gintaro Grajausko eiles „Labas rytas visiems“. Gabrielius Verdingas prancūziškas eiles skyrė visoms moterims ir merginoms. Austėja Judeikevičiūtė parengė eilėraštį vokiečių kalba, o Karolina Tumėnytė deklamavo eilėraštį lietuvių kalba. Baigiantis renginiui bibliotekininkė V. Kondratenko padėkojo visiems dalyviams ir klausytojams bei palinkėjo, kad ši diena taptų gražia gimnazijos tradicija minint Poezijos dieną.

Danutė Sakalauskienė, etikos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5