Get Adobe Flash player

Saulėtą ketvirtadienio rytą mūsų klasė pasitiko autobuse. Su šypsenomis pajudėjome Kauno link. Atvykę į VII fortą buvome palydėti į modernią laboratoriją. Atmosfera čia priminė seną kareivinę, iš tikrųjų ji ir įrengta buvusioje kareivinių valgykloje. Mes apsivilkome baltus chalatus, pasiruošėme užsidėti apsauginius akinius ir... grįžome į šaltą žiemą, nes dalyvavome edukacinėje programoje „Šalčio kerai“. Ji skirta susipažinti su ypač žemų temperatūrų medžiagomis: sužinojome, kokia yra skysto azoto lydymosi temperatūra, kaip keičiasi įvairių medžiagų savybės jas stipriai atšaldžius, išsiaiškinome, kuo ypatingas sausas ledas ir kodėl jam „tirpstant“ iš jo nieko nelieka. Užsiėmimas buvo ypatingas tuo, kad visuose eksperimentuose galėjome dalyvauti patys. Programos pabaigoje vedėjos mums iš sauso ledo pagamino valgomųjų ledų!

1821693_9 1821693_10 1821693_11 1821693_12 1821693_13 1821693_14

Antrajame kelionės taške – pabėgimo kambariuose – buvome suskirstyti į grupes ir uždaryti į du skirtingus kambarius – „Dvigubas agentas“ ir „Dingę“. Mums buvo duotos racijos, per jas girdėdavome smulkių užuominų. Mūsų tikslas – pabėgti iš kambario per 60 minučių. „Dvigubo agento“ kambarys buvo kupinas paslapčių, lazerių, radijo bangų ir kitų galvosūkių, kuriuos tame kambaryje uždaryta grupė turėjo išspręsti tik susitelkę į komandą. Kambaryje „Dingę“ esanti grupė buvo surakinta ir turėjo išspręsti galvosūkius, kad galėtų išsilaisvinti.

Po pietų Kauno kameriniame teatre žiūrėjome spektaklį „TI“. Tai pasakojimas apie Tytės, devyniolikmetės merginos, ką tik išsiskyrusios su vaikinu, kasdienybę. Spektaklis skirtas paaugliams, išgyvenantiems pirmosios meilės išsiskyrimo jausmą ir tiems, kurie šio jausmo dar nėra patyrę. Paaugliams šis spektaklis – galimybė ugdyti gebėjimą atpažinti, suvaldyti savo emocijas, išgyvenimus. Dalį spektaklio stebėjome savo išmaniuosiuose telefonuose.

Diena, praleista Kaune, buvo ne tik labai smagi ir įdomi, bet ir suteikusi naujų žinių bei įdomios bendravimo su klase patirties.

Gvidas Lukoševičius, 1C klasės mokinys

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien13
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę13
mod_vvisit_counterŠį mėnesį13