Get Adobe Flash player

Rūpintis savo tiek fizine, tiek emocine sveikata yra būtina, tačiau ne visi apie tai susimąstome. Juk dažniausiai imame rūpintis tik tuomet, kai sunegaluojame ar pajuntame skausmą. Išmokti rūpintis savo sveikata yra labai svarbu, o paskatinti domėtis sveika gyvensena padeda įvairūs sveikatinimo projektai. Radviliškio rajono sveikatos biuras šiais metais pakvietė rajono 9–11 klasių mokinius į konferenciją „Laisvas nuo priklausomybių – misija įmanoma“. Konferencijoje pristatyta net 13 pranešimų, nors daugiausia dėmesio skirta priklausomybės narkotikams prevencijai. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono komisariato veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Aivaras Kardašius, kalbėdamas apie narkotikus, akcentavo atsakomybę ir pareigas, o kinologas su savo augintiniais parodomojoje programoje supažindino su kinologo specialybe.

23023100_0 23023100_1 23023100_2 23023100_3 23023100_4

Šioje konferencijoje kūrybinį darbą – laišką „Mano mielas drauge“ pristatė ir lizdeikietės 2c klasės mokinės Orinta Korsakaitė, Vita Bileišytė, Armina Kavaliauskaitė ir Aleksandra Adeikytė. Merginos aptarė septynis pasaulio stebuklus: matyti, girdėti, ragauti, jausti, liesti, juoktis, mylėti, akcentavo jų sąsają su sveika gyvensena bei svarbą žmogaus gyvenime. Trečiokės gimnazistės Justina Karenauskaitė ir Goda Karenauskaitė supažindino su Lizdeikos gimnazijoje vykdomu projektu „Sveikata visus metus“, kurį organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Projektinėje veikloje dalyvauja įvairių klasių moksleiviai, kurie lietuvių kalbos ir literatūros, biologijos ir technologijų pamokose vykdo pačių inicijuotas veiklas, susijusias su sveika gyvensena. Kiekvieną mėnesį konkurso organizatoriai atsiunčia vis kitą iššūkį, kurį reikia įgyvendinti ir pristatyti pasirinkta forma. Gimnazijoje įgyvendinti jau trys iššūkiai: sausio mėn. – „Burnelė – ne šiukšlynas. Skrandis – ne sąvartynas“ (sveikos mitybos skatinimas ir nutukimo prevencija); vasario mėn. – „Ne vien duona žmogus gyvas“ (fizinės ir emocinės sveikatos darna); kovo mėn. – „Kai sveikas – tai ir linksmas. Kai linksmas – tai ir sveikas“(juoko terapija). Taip pat gautas ir balandžio mėn. iššūkis „Tylos stebuklinga versmė“ (triukšmo prevencija).

Pasak Herofilo, „kai nėra sveikatos, negali pasireikšti išmintis, neįmanoma atsiskleisti menui, nebėra jėgų kovoti, turtai pasidaro nenaudingi, o protas – neveiklus“. Vadinasi, kiekvienas žmogus turi rūpintis savo fizine ir emocine sveikata, nes tik jų darna gali užtikrinti laimingą gyvenimą. Gausus konferencijos pranešėjų būrys parodė, kad jaunimas nėra abejingas sveikatinimo programoms, dalyvauja įvairiose veiklose, propaguojančiose sveiką gyvenimo būdą, ir atlieka įvairius tyrimus. Netradicinės veiklos padeda ne tik daugiau sužinoti, surasti bendraminčių, bet ir skatina aktyviai bei prasmingai gyventi.

Lietuvių k. ir lit. mokytoja metodininkė Sandra Karenauskienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9