Get Adobe Flash player

Gegužės 4 dieną 2D klasės mokiniai kartu su direktorės pavaduotoja Inga Veberiene ir biologijos mokytoja Asta Šmukštiene vyko į Pašilių stumbryną, esantį Panevėžio rajone. Mūsų edukacijos tema buvo „Saugomos rūšys“. Programos gidė Ingrida Meškinytė yra ornitologė ir yra dirbusi biologijos mokytoja.

101_0213 101_0217 2161588_14 101_0237

Keliavome pažintiniu taku, kuris vingiuoja Krekenavos girininkijos mišku ir veda iki pat Pašilių stumbryno. Šio tako ilgis apie 600 metrų. Take įrengti stendai, kuriuose pateikiama informacija apie šio miško ir Lietuvai būdingus gyvūnus, augalus, saugomas rūšis. Miško viduryje sustojome pavėsinėje su atvira lauko klase. Čia gidė paaiškino, kaip ir kodėl žieduojami paukščiai, kaip saugomos bei tiriamos retos paukščių rūšys. Mes ne tik klausėmės, bet atlikome užduotis, žaidėme žaidimą, išmokome atskirti keletą paukščių pagal jų giesmes. Sužinojome, kaip elgtis radus žieduotą paukštį.

Įveikę visą pažintinį taką, pasiekėme stumbryną. Jame laikomi stambiausi Lietuvos laukiniai gyvūnai – Europos stumbrai, kurie yra įrašyti į Tarptautinę Raudonąją knygą. Jie vengia žmonių, bet aptvare jaučiasi saugūs, smalsūs lankytojai jiems ne naujiena, todėl vienas iš jų buvo gana drąsus ir priėjo prie tvoros arčiau mūsų, leidosi fotografuojamas.

Nors edukacija truko dvi valandas, gidės pasakojimas neprailgo, buvo labai įdomu klausytis ir papildyti žinias. Edukacinė programa buvo naudinga ir smagi, daug pamatėme, gavome gerą dozę švaraus oro, puikiai praleidome laiką.

Kotryna Bliznec, Rusnė Jasilionytė 2D klasė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11