Get Adobe Flash player

Vieną iš karščiausių gegužės rytų, prasidėjus antrokų gimnazistų PUPP, trečiokai gimnazistai kartu su mokytojomis L. Verbickiene ir G. Abromikiene, kai termometro stulpelis rodė dar tik plius 22, nutarė „pasivaikščioti“ su kūrinių veikėjais ir taip perkelti lietuvių kalbos pamokas į kitą erdvę, kurioje išties vėsiau bei galima pajusti nenumaldomą vasaros artėjimą, – prie Eibariškių tvenkinio (vienintelio artimiausio vandens telkinio).

Pasivaikščiojimai vyko grupėmis. Viena grupė „sutiko“ Donelaičio Plaučiūną, nevalyvą, prasigėrusį, pašlemėką. Kita grupė bandė pasikalbėti su Krėvės Skirgaila, kuriam šių laikų politikai pasirodė neryžtingi ir neatsakingi. Trečioji grupė visiems pristatė Radvano Radvilą Rudąjį, kuris pasigedo šių dienų žmonių patriotiškumo. Kitos grupelės mokiniai, koketuodami su Vaižganto Mykoliuku ir Severija bei Rapolu Geiše bei demonstruodami savo kūrybiškumą, jiems netgi eilėraštį sukūrė. Dar viena grupelė sutiko J. Biliūno novelės „Vagis“ veikėją Jokūbą, apgailestaujantį, kad šių dienus žmogus nebejaučia sąžinės graužaties ir nesikankina dėl savo elgesio. Kitiems trečiokams pavyko pasivaikščioti su Šatrijos Raganos mamate Marija ir jos dukra Irusia, kurioms buvo viskas įdomu šiandienos pasaulyje. Tik mamatė apgailestavo, matydama apleistus ir griūvančius Lietuvos dvarus ir menkstantį jaunų žmonių kultūrinį išprusimą. Trims vyrukams pavyko pabendrauti su Vincu Kudirka, kuriam pasirodė, jog šiuolaikiniam žmogui trūksta patriotiškumo, pilietiškumo ir susivokimo, ką reiškia būti lietuviu. Dar viena grupė sutiko Savickio novelės „Ad astra“ veikėją Dalbą, kuris nelabai smagiai jautėsi matydamas šiuolaikinių žmonių elgesį su savo augintiniais.

Kai lietuvių kalbos kabinetuose termometro stulpelis pakyla virš +30, jokių susitikimų su rašytojais ir jų kūrinių veikėjais tikėtis nebegalima. Vienas iš veiksmingesnių metodų yra pakviesti juos į susitikimus ten, kur visiems šiek tiek vėsiau.

Gitana Abromikiene

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien9
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę9
mod_vvisit_counterŠį mėnesį9