Get Adobe Flash player

„Didžiausią reikšmę gyvenime turi tai, ką padarome dėl kitų“ (Zigas Ziglaras). Kiekvienas turėtume pagalvoti ir apie mūsų planetos problemas, ir apie savo kasdienę veiklą, kokią įtaką ji daro mūsų planetai.

16313_1 16313_2 16313_3 16313_4

VšĮ „Pasaulio piliečių akademija“, įsikūrusi Kaune, yra nevyriausybinė, pelno nesiekianti organizacija, kurios pagrindinis tikslas – aktyviai dalyvauti visuomenės kaitos procesuose ir skleisti aktyvaus pilietiškumo ir socialinės gerovės idėjas ir vertybes. Šiais metais ji pakvietė aktyvias organizacijas dalyvauti tarptautiniame Europos Komisijos remiamame projekte „Global Education Goes Local“ ir organizuoti globaliojo švietimo veiklas, supažindinančias su Darnaus vystymosi tikslais ir globaliojo pilietiškumo svarba, savo bendruomenėse. Projekto koordinatorius – C.E.G.A Foundation (Bulgarija), partneriai – Pasaulio piliečių akademija (Lietuva), Cazalla Intercultural (Ispanija), Suedwind (Austrija), Future Worlds Center (Kipras), Institute for African Studies (Slovėnija). Kadangi mūsų gimnazijos bendruomenė yra atvira naujovėms ir vienas iš uždavinių, kaip ir šios organizacijos, – plėtoti jaunų žmonių kompetencijas, reikalingas jiems kaip aktyviems Lietuvos ir pasaulio piliečiams, paskelbtas projektas sudomino ir labai džiugu, kad buvome pakviesti jame dalyvauti. Spalio 17d. Pasaulio piliečių akademijos atstovai Paulius ir Solveiga susitiko su 13 žmonių komanda, nusiteikusia skleisti šios organizacijos idėjas ne tik savo gimnazijoje, bet ir mieste. Svečiai kalbėjo apie skirtingas darnaus vartojimo dimensijas, popkultūrą, atkreipė dėmesį į atsakingą ir etišką komunikaciją. Kadangi projekto laikotarpis nuo 2017-11-01 iki 2020-10-31, tad pasisėmę motyvacijos, žinių ir idėjų mokymo dalyviai nieko nelaukdami pradėjo rengti projekto „Global Education Goes Local“ veiklų gimnazijoje planą.

Gintauta Dauneckytė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11