Get Adobe Flash player

25_3_1 Lizdeikos gimnazija antrus metus dalyvauja MEPA projekte. Tai su Europos Sąjungos istorija, vertybėmis, veikla, piliečių iniciatyvomis susijęs projektas. MEPA – tai mokyklų, Europos Parlamento ambasadorių projektas, kurio tikslas – skatinti mokyklos bendruomenės aktyvų domėjimąsi Europos Sąjungos (ES) sprendimais ir aktualijomis, o ypač Europos Parlamento (EP) vaidmeniu Europos demokratijoje. Joje numatytos tiek formaliojo ugdymo (integruotos pamokos apie ES ir Europos Parlamentą), tiek neformaliojo ugdymo (Europos dienos renginiai, diskusijos, informacijos apie EP ir ES sklaida) priemonės.

Visus praėjusius mokslo metus Lizdeikos gimnazijoje ir už jos ribų buvo vykdomos įvairios veiklos, vedamos integruotos pamokos, kviečiami lektoriai pasidalinti savo įžvalgomis apie ES ir Lietuvą. Birželio mėnesį įvyko baigiamasis MEPA projekto seminaras, kuriame buvo pateikti 91 respublikos mokyklos veiklos rezultatai. Mūsų gimnaziją pasiekė geri įvertinimai – mes patekome į dvidešimtuką respublikos mokyklų, kuriose vykdyta projekto veikla įvertinta puikiai. Gimnazijai buvo įteikta lentelė, kuri šiandien visus atvykstančius pasitinka informacija, kad Lizdeikos gimnazija yra mokykla – Europos Parlamento ambasadorė.

Vasaros atostogų metu projekto koordinatores, istorijos mokytojas Aną Savickienę ir Vaidą Jankūnienę pasiekė dar viena gera žinia. Spalio mėnesį į Briuselį yra kviečiamos mokyklos-ambasadorės mokytojos, o vasario mėnesį į Strasbūrą vyksta 4 gimnazistai, kurie kartu su kitų mokyklų mokiniais atstovaus Lietuvai kaip jaunieji mokyklų ambasadoriai.

Spalio 16–17 d. Briuselyje vyko mokyklų, MEPA narių seminaras mokytojams. Jame dalyvavo po 5 mokytojus iš skirtingų mokyklų, visų ES šalių. Seminaro metu pranešėjai daug dėmesio skyrė artėjantiems EP rinkimams 2019 m., mokytojams buvo pristatyta EP istorija, nurodyti naudingi internetiniai adresai, kurie gali padėti, kad mokymasis apie ES mokykloje būtų įdomesnis.

Seminaro metu turėjome puikias galimybes pabendrauti su kitų šalių kolegomis, pasidalinti gerąja patirtimi apie MEPA projektą. Dviejų dienų seminaro darbotvarkė buvo labai įtempta, tačiau su kolegėmis iš Telšių, Biržų, Vilniaus ir Ukmergės radome laiko pasigrožėti vasariškais orais džiuginusiu rudenėjančiu Briuseliu, paskanauti belgiško šokolado.

Vaida Jankūnienė, istorijos mokytoja


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien16
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę16
mod_vvisit_counterŠį mėnesį16