Get Adobe Flash player

Šiemet sveikatos ugdymo veiklų konkurse-akcijoje „Sveikatos fiesta 2018“ dalyvavo 7418 bendrojo ugdymo mokyklų, profesinio mokymo įstaigų, būrelių, neformalaus ugdymo institucijų mokinių, mokytojų, visuomenės sveikatos priežiūros specialistų, ikimokyklinių ugdymo įstaigų vaikų ir pedagogų. Aktyviausi, įdomiausiai, kūrybingiausiai veiklas pateikę dalyviai spalio 18–20 dienomis buvo pakviesti dalyvauti aktyvaus veiksmo dienose-edukacinėje išvykoje į Lenkiją. Mūsų gimnazija paruošusi medžiagą „Sveikatos ugdymo veiklų aplankas 2017–2018 m. m.“ tapo viena iš šio konkurso nugalėtojų. Konkurso-akcijos nugalėtojai (5 žmonių komanda: 2 mokytojai, sveikatos priežiūros specialistė ir 2 mokiniai) buvo pakviesti į aktyvaus veiksmo dienas 2018 m. spalio 18–20 d., kurių metu vyko edukacinė išvyka į Lenkiją.

25_3_2 25_3_3 25_3_4 25_3_5

Kelionės metu susipažinome su nuostabaus grožio naktiniu Liublino senamiesčiu, kuris įkurtas jau XII a. ir daug metų buvo prekybiniu keliu tarp Rytų Europos ir Pabaltijo. Miestas labai turtingas kultūra, įvairių epochų architektūra. Aplankėme pilį, kurioje buvo pasirašytas unijos dokumentas, pamatėme Karališkojo tribunolo rūmus, Krokuvos vartus, gynybinės sienos likučius. Dominikonų bažnyčioje grožėjomės jos interjeru. Pasivaikščiojome Lietuvos aikštėje, kurioje stovi paminklas Liublino unijai, pasigrožėjome fontanais.

Antrą kelionės dieną lankėmės Henriko Sienkevičiaus vardo mokykloje Liubline, dirbančią pagal sveikatingumo programą, joje vykdomas sveikos gyvensenos projektas, kurio kuratorė pristatė sveikos gyvensenos veiklas, vystančias kas mėnesį. Veiklos apima psichinę, emocinę, fizinę, dvasinę, socialinę sveikatos rūšis. Smagu, kad projekto sumanytoja, mokinio mama – lietuvė. Mokykla sužavėjo savo jaukia ir nuoširdžia atmosfera.

Chelme – Lenkijos kreidos sostinėje aplankėme paslaptingus požemius, plytinčius po senamiesčiu, leidomės į 8–12 metrų gylį. Stebėjome ekspozicijas, kaip senovėje buvo kasama kreida, sužinojome, kaip ir kokiu Žemės vystymosi laikotarpiu susidarė kreida, kur naudojama kreida senovėje ir dabar. Taip pat aplankėme Zamostės miestą, kuris yra įtrauktas į UNESCO pasaulinį kultūros paveldo sąrašą. Zamostė – Lenkijos Renesanso perlas, miestą suprojektavo žymus italų architektas Bernardas Morandas pagal Jono Zamoiskio „idealaus miesto“ koncepciją. Nepakartojami naktiniai pasivaikščiojimai po Žemutinį Kazimiežą – vieną iš gražiausių Lenkijos miestų, dar vadinamu Renesanso perlu ir menininkų oaze. Vaikštant po jaukų senamiestį, kurio architektūra turistus žavi romantiškais ir autentiškais pastatais, klausėmės nuostabių istorijų, legendų apie pilį, kuri pastatyta ant didžiulės kalvos.

Grįždami namo grožėjomės nuostabiais Vyslos upės slėnio, miestelių ir auksinio rudens vaizdais. Aplankę kažkada buvusias senosios Lietuvos žemes, sužinoję daug istorinių faktų, pasidžiaugę sveiką gyvenseną propaguojančios mokyklos veikla, pilni įspūdžių, emocijų, idėjų, nusprendėme, kad ir toliau namuose kursime ir plėtosime įvairias veiklas, kad mūsų bendruomenė būtų kuo sveikesnė.

Biologijos mokytoja Lionė Semeniukienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien18
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę18
mod_vvisit_counterŠį mėnesį18