Get Adobe Flash player

Dabar dažnai galima išgirsti, kad būtina lavinti emocinį intelektą, mokytis tinkamai išreikšti emocijas bei jausmus. Taip formuojasi galimybė geriau pažinti save, suprasti savo norus, siekius. Kartais mūsų emociniai išgyvenimai yra per daug sudėtingi, kad gebėtume juos įvardinti, suprasti ar jais remtis. Tada gali padėti nežodinė meninė raiška, kitaip dar vadinama meno terapija. Pasak H. B. Landharten, piešdami galime kalbėtis rankomis, klausytis akimis bei liesti širdimi. Ir tai gali tapti vieninteliu bendravimo būdu su aplinkiniu pasauliu. Paskatinti emocijų ir jausmų galime kūrybiškai spręsti iškylančias problemas, tobulėti ir siekti norimų tikslų.

1239_10 1239_11 1239_12 1239_13 1239_14 1239_15 1239_16 1239_17 1239_18 1239_19 1239_20 1239_21

Kiek mumyse yra paslėptų meno gyslelių? Kiek daug prarandame, taip ir neišdrįsdami paimti į rankas teptuko? Klausimai, į kuriuos atsakymų ieškojo Lizdeikos gimnazijos iniciatorės psichologė Reda Maselskienė ir bibliotekininkė Valia Kondratenko, padrąsindamos norinčias išbandyti bei pažinti tapybos ant šilko džiaugsmą. Jau antrą kartą tapymą ant šilko išbandė dalis Lizdeikos gimnazijos mokytojų. Žiūrint į jas nesitikėjo, kad jos pirmą kartą prisilietė prie šilko tapybos: su kokiu užsidegimu buvo piešiami motyvai ir kaip greitai vizija virto tikrove.

Kiek pasitenkinimo suteikė pirmas sukurtas darbas, kiek potyrio ir praktikos įgijo piešdamos ir dalindamos savo patirtimi, o dar maloniai praleistas laikas ir atitrūkimas nuo darbinių rūpesčių. Kaip buvo gera ne tik pabūti drauge, bet ir mokytis ant šilko išlieti savo fantazijas.

Bibliotekininkė V. Kondratenko, psichologė R. Maselskienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien3
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę3
mod_vvisit_counterŠį mėnesį3