Get Adobe Flash player

15015_3 Verslumas – tai gebėjimas aptikti ir išnaudoti galimybes bei planuoti ir valdyti kultūrinės, socialinės ar finansinės vertės turinčius kūrybinius procesus. Verslumas apima tokius gebėjimus kaip kūrybiškumas, bendravimas, išteklių sutelkimas, sugebėjimas įveikti netikrumą, neapibrėžtumą ir riziką. Tam, kad verslumo ugdymas būtų sėkmingas ir padėtų lavinti besimokančiųjų įgūdžius labai svarbu mokykloje kurti palankią ir skatinančią aplinką.

Lizdeikos gimnazijoje sudaromos palankios sąlygos ugdyti praktinius mokinių verslumo gebėjimus. Mokinių iniciatyvos ir verslo idėjos visuomet sulaukia Lizdeikos gimnazijos direktorės Inos Bajarauskaitės ir visos bendruomenės palaikymo. Gimnazijoje veikia mokinių mokomosios bendrovės, gimnazistai mokosi vieni iš kitų, perima patirtį, konkuruoja ir tobulėja. Lizdeikos gimnazija dalyvauja ir tarptautiniuose verslumo projektuose.

Šiais mokslo metais gimnazijoje jau veikia MMB „Obuoliukai“. Verslūs 1B ir 1E klasių mokiniai prekiauja natūraliomis obuolių sultimis. Savo idėja jie tikisi prisidėti prie sveikos ir visavertės mitybos įgūdžių ugdymo gimnazijoje. Kviečia visus paskanauti natūraliomis obuolių sultimis.

Įkurdami MMB mokiniai įgyvendina visą verslo valdymo ciklą: įkuria įmonę, sukaupia pradinį kapitalą, planuoja, kuria savo paslaugą arba produktą bei jį parduoda, vykdo rinkodarą ir uždaro įmonę. MMB veikla paprastai trunka nuo kelerių mėnesių iki vienerių mokslo metų. Įregistravus Junior Achievement mokomoji bendrovė veikia pagal akcinės bendrovės modelį.

Verslumas yra vienas iš Europos pagrindinių visą gyvenimą trunkančio mokymosi gebėjimų.

Danutė Bitytė, Lizdeikos gimnazijos ekonomikos ir verslumo mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien8
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę8
mod_vvisit_counterŠį mėnesį8