Get Adobe Flash player

Ne pirmus metus analizuojant herojiškumo, patriotiškumo temas mūsų gimnazistams mielai talkina Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono vyriausiasis puskarininkis srž. mjr. Aidas Šėgžda. Šiemet kartu atvyko ir šauktinis Rapolas Kryževičius.

img_3973img_3974img_3975img_3981

Lietuvių kalbos pamokose moksleiviai 2C ir 2E moksleiviai apibendrino tai, ką sužinojo skaitydami herojinių epų „Iliada“ ir „Odisėja“ ištraukas. Ar gali šie tekstai būti aktualūs šiandienos jaunimui? Ar ištvermė, drąsa, ištikimybė vis dar svarbios šių dienų vertybės? Į šiuos ir panašius klausimus moksleiviams ir padėjo atsakyti svečiai. Srž. mjr. A. Šėgžda kalbėdamas apie šiuolaikinio kario vertybes akcentavo ištikimybę, drąsą, sąžiningumą, pagarbą. Apie kario kasdienybę su moksleiviais kalbėjosi šauktinis Rapolas. Tik tarnaudamas jis suprato, kokie svarbūs gyvenime yra draugai, kaip nesąžiningas elgesys gali sutrikdyti vidinę ramybę. Svarbiausia, ką tarnaudamas suvokė Rapolas, turintis ir gyvenimo užsienyje patirties, yra tai, jog jis nori gyventi ir kurti savo ateitį Tėvynėje – Lietuvoje.

Labai simboliška, kad šios pamokos vyko tomis dienomis, kai Lietuvos kariuomenė minėjo savo šimtmetį, tad ir moksleiviai kartu su svečiais peržvelgė svarbiausius 100 metų įvykius.

Apibendrindami tai, ką sužinojo, patyrė, suprato pamokose, gimnazistai sakė, jog ne vienas pakeitė požiūrį į šiandienos kariuomenę, jos vertybes, be to, šio susitikimo metu išsakytos mintys yra svarbios svarstant ateities pasirinkimus.

O kaipgi Antikos išmintis? Ji, be abejo, ir šiandien aktuali.

Gražina Pilypienė, lietuvių kalbos mokytoja ekspertė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12