Get Adobe Flash player

img_7433Europos Sąjungoje kas ketvirtas įkurtas verslas – socialinis verslas, tačiau Lietuvoje socialinės iniciatyvos dažnai tampa vienkartinėmis akcijomis, o ne sėkmingu socialiniu verslu. Socialinio verslo sėkmė ar nesėkmė slypi verslo modelyje, priklauso nuo visuomenės stereotipų.

Šiais mokslo metais Lizdeikos gimnazijos mokiniai turi galimybę plačiau susipažinti su socialinio verslo idėja, socialinės atsakomybės sąvoka bei mokytis naujų socialinių įmonių verslo modelių. Socialinis verslumas – kūrybiškas ir verslus veiklos būdas, kuris skatina burtis į bendruomenes, naudoti turimus išteklius siekiant ne pelno, o socialinės gerovės.

Susipažinę su programos teorine medžiaga 3–4 klasių gimnazistai nutarė išbandyti ir praktiškai įgyvendinti socialinę iniciatyvą. Pokalbių ir diskusijų metu buvo iškelta socialinė problema, kad gimnazistai mažai bendrauja vieni su kitais, trūksta užimtumo, todėl patys mokiniai pasiūlė organizuoti bendrą, visus įtraukiančią veiklą. Artėjant šventėms natūraliai kilo mintis pakviesti gimnazistus kartu kepti keksiukus, pabendrauti prie kvapnios arbatos puodelio. Gruodžio 13-osios vakaro laukėme šiek tiek neramia širdimi, ar bus norinčių, kaip pasiseks. Tačiau, kai sutartu laiku prasivėrė technologijų kabineto durys ir įėjo 1A, 1E, 2B klasių gimnazistės, supratome, kad vakaras bus prasmingas. Laikas kartu prabėgo nepastebimai, buvo šilta, jauku ir gera.

Dėkoju šią idėją padėjusiems įgyvendinti gimnazistams: Skaistei Krikščiokaitytei (4B), Faustai Girgždytei (4A), Dominykui Valčiukui (4C).

Danutė Bitytė, ekonomikos ir verslumo mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10