Get Adobe Flash player

kvepavimas-i-marmura_z1Gruodžio 13 d. grupelė 3–4 klasių mokinių, besidominčių kinu, vadovaujami lietuvių kalbos mokytojų L. Verbickienės ir G. Abromikienės, dalyvavo integruotoje pamokoje-susitikime su Lietuvos kino režisiere Giedre Beinoriūte, kuri pakvietė į kino filmo „Kvėpavimas į marmurą“, sukurto Lauros Sintijos Černiauskaitės to paties pavadinimo romano motyvais, peržiūrą. Tai aktualus filmas, išryškinantis vienos šeimos istoriją bei sudėtingus žmonių santykius, troškimą mylėti ir būti mylimam, kaltės ir atsakomybės jausmą, iškeliantis svarbias pasirinkimų problemas, skatinantis susimąstyti apie egoistiškų sprendimų pasekmes.

Po filmo peržiūros režisierė pakvietė į diskusiją bei atsakė į žiūrovų klausimus. Pasakojo, kodėl pasirinko režisuoti L. S. Černiauskaitės kūrinį, kaip vyko filmo aktorių atranka ir filmavimas, aptarė filmo simbolius. Bene svarbiausias filmo simbolis yra lapė, primenanti pagrindinį filmo veikėją Ilją, kurį tarsi miško žvėriuką žmonės bando prisijaukinti – suteikti jam namus ir šilumą. Tačiau vaikas sukelia daugiau skausmo negu džiaugsmo, uždaras ir pasyviai agresyvus berniukas išryškina šeimoje egzistuojančias problemas. Aptardama lapės simbolį filme, režisierė sakė, kad čia galima įžvelgti aliuzijų ir į A. de Sent-Egziuperi „Mažąjį princą“.

Tokie susitikimai su ryškiomis meno srities asmenybėmis tobulina mokinių komunikaciją, plečia kultūrinį akiratį, yra svarbi ir paveiki emocinė bei intelektinė patirtis, kuri gali būti vertinga per lietuvių kalbos, etikos pamokas.

Gitana Abromikienė, lietuvių kalbos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12