Get Adobe Flash player

Naujiems metams dar gerai neįsibėgėjus, Lizdeikos gimnazijos abiturientai, lydimi lietuvių kalbos mokytojų G. Abromikienės, L. Verbickienės ir N. Urbonavičienės, lankėsi Kauno Nacionaliniame dramos teatre, kur turėjo puikią galimybę žiūrėti režisieriaus J. Jurašo pastatytą spektaklį „Balta drobulė“.

1119_1 1119_2 1119_3

Mokiniams, skaičiusiems A. Škėmos romaną, spektaklis padėjo geriau suprasti pagrindinio veikėjo Antano Garšvos išgyvenimus ir jausmus, dvilypę savijautą: jo abejones, blaškymąsi tarp troškimo ir negalėjimo realizuoti savo kūrybinių galių, tarp netikėjimo ir noro tikėti, tarp absurdo suvokimo ir prasmės ieškojimo. Mokiniams padarė įspūdį kūrinio scenos, kuriose netradiciniais režisieriaus sprendimais išryškinamos veikėjų emocijos ir vidiniai išgyvenimai. Spektaklis skaitymo sukurtus vaizdinius pavertė realybe. Reikia tikėtis, jog tai padės abiturientams lengviau atsiminti kūrinio epizodus bei protagonisto išgyvenimus egzamino metu. Beveik trijų valandų spektaklis neprailgo. Puiki aktorių vaidyba atskleidė veikėjų kančią, gyvenimo absurdą ir beprasmybę. Žiūrėdamas šį spektaklį turbūt ne vienas mokinys atrado dalelę savęs, nes tarp meilės ir praradimo, kūrybinės laisvės ir kančios besiblaškantis Antanas Garšva primena šiandienos žmogų, kenčiantį bei trokštantį įprasminti save chaoso kupiname pasaulyje. Juk, anot A. Škėmos, literatūra nėra raminamieji vaistai, ji turi atspindėti savąją epochą.

Teatras mokiniams yra puiki galimybė geriau susipažinti su literatūros kūriniais, skatina giliau pažvelgti į išryškinamas problemas ir veikėjų išgyvenimus. Teatras ugdo asmenybę ir puoselėja kultūrinę savimonę, todėl džiugu, kad jauni žmonės domisi teatru, mielai jame lankosi, kur kitokiu būdu susitinka su kūrinio veikėjais.

Gitana Abromikienė, lietuvių kalbos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4