Get Adobe Flash player

gediminas Sausio mėnesį 3–4 klasių mokiniams buvo vestos netradicinės tikybos pamokos. Šiose pamokose dalyvavo buvęs gimnazijos mokinys, dabar Kauno kunigų seminarijos 5 kurso seminaristas Gediminas Kasperavičius. Seminaristas abiturientams kalbėjo apie Kalėdų stebuklo prasmę, o 3-čių klasių mokiniai klausęsi pasakojimo apie krikščionybę kitų religijų šviesoje. Mokiniai buvo įtraukti į diskusijas, atsakinėjo į Gedimino užduodamus klausimus.

Taip pat gimnazistai susidomėję klausinėjo seminaristo apie jo pašaukimo kelio pasirinkimą, seminaristų dienotvarkę bei studijų specifiką. Gediminas papasakojo apie savo pasirinkimo kryžkelę: baigus gimnaziją pasirinkti medicinos studijas ar tapti kunigu. Seminaristas išgirdo Dievo kvietimą. Gediminas teigė, jog pasirinko nežinomybę, bet nė karto per tuos penkerius metus nesigailėjo šio sprendimo, norėjo būti su žmogumi nuo jo gimimo iki mirties, džiaugsme ir liūdesyje. Tarnauti Dievui ir žmogui.

Tokios netradicinės pamokos, kuriose dalyvauja buvę mokiniai, skatina gimnazistus plėsti akiratį, susimąstyti dėl savo pasirinkimo galimybių bei paįvairina vedamas tikybos pamokas.

Inga Zabulienė, tikybos mokytoja


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4