Get Adobe Flash player

„Tikroji poezija: kai eilėraštyje lieka ne rankų, o širdies šešėlis“ (Justinas Marcinkevičius)

2000 metais UNESCO paskelbė kovo 21-ąją Pasauline poezijos diena. Pirmoji Poezijos diena paminėta Paryžiuje, kur ir yra Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos būstinė. Minint šią dieną, visame pasaulyje organizuojami renginiai.

img_2559 img_2561 img_2563 img_2565 img_2567 img_2569 img_2572 img_2579 img_2585 img_2591 img_2597 img_2598 img_2600

Radviliškio Lizdeikos gimnazijos bibliotekininkės V. Kondratenko iniciatyva, padedant kalbų (lietuvių, anglų, vokiečių, prancūzų, rusų) mokytojams, parengtas renginys, skirtas šiai dienai, kurio metu skambėjo eilės ir muzika. Renginys prasidėjo skambant gražiai saksofono muzikai, kūrinio atlikėjas Arnas Česas. Savo kūrybinį darbą „Kartais akimirka brangesnė už amžinybę“ skaitė Viktorija Domrina. Skomantas Zavadskis, Airidas Jatautas ir Gabrielius Verdingas skaitė J. Prevert, P. Verllaine, A. Rimbaud kūrinius prancūzų kalba. Apie meilę ir ilgesį skambėjo eilės vokiečių kalba, Urtė Stoškutė skaitė eilėraštį „Wie?“. Justas Žmėjauskas ir Deimantė Kairytė raiškiai eiles deklamavo rusų kalba, o Ugnė Ponelytė anglų kalba skaitė R. Conwell eilėraštį „The smile virus“. Pabaigoje vėl skambėjo saksofono kūrinys. Renginio pabaigoje bibliotekininkė V. Kondratenko padėkojo visiems dalyviams, mokytojams ir klausytojams bei palinkėjo gražaus pavasario laukimo ir iki susitikimo kitąmet Pasaulinėje poezijos dienoje.

Bibliotekos informacija

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien4
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę4
mod_vvisit_counterŠį mėnesį4