Get Adobe Flash player

Balandžio 11 dieną Šiauliuose vyko regioninė mokinių mokomųjų bendrovių mugė. Renginį organizavo Lietuvos Junior Achievement, Šiaulių verslo inkubatorius. Ketvirtojoje Šiaulių regiono mokinių mokomųjų bendrovių mugėje dalyvavo dvidešimt komandų iš Klaipėdos, Pakruojo, Radviliškio, Šiaulių. Prekybos ir laisvalaikio centro „Tilžė“ erdvėje prie fontanų komandos pristatė savo verslo idėjas.

img_7599 img_7628 img_7629 img_7634 img_7643 img_7648 img_7649 img_7651 img_7653

Lizdeikos gimnazijai atstovavo mokinių mokomoji bendrovė „Fantazija“. Komandos nariai, įkūrę jau trečią bendrovę: Deimantė Šidlauskytė, Greta Najulytė, Martyna Pumputytė 3AV, Mena Grakauskaitė, Tadas Jurevičius 3BV. MMB mokiniai įgyvendina visą verslo valdymo ciklą: įkuria įmonę, sukaupia pradinį kapitalą, planuoja, kuria savo paslaugą arba produktą, jį parduoda, vykdo rinkodaros kampaniją ir po mokymosi proceso uždaro savo įmonę. Šiemet bendrovės „Fantazija“ nariai kūrė įvairius kvapus namams, automobiliams, juos įpakavo pateikdami kvapų aprašymus ir logotipą. Mokinių sukurti kvapai dvelkė pavasariu, skleidė gerą nuotaiką, kvietė pirkėjus pasirinkti tik jiems patinkanti kvapą. Mugės dalyviai turėjo atsakyti ir į daugybę komisijos klausimų pradedant idėja, baigiant bendrovės ateities planais. Renginio pabaigoje dalyviai apdovanoti diplomais ir rėmėjų dovanomis.

Dalyvaudami mugėje gimnazistai turėjo ne tik galimybę pristatyti savo verslo idėją, bet ir susipažinti su kitų mokomųjų bendrovių veikla bei pasiekimais. Tai skatina jaunius žmones pasinaudoti savo kūrybinėmis galiomis ir naudoti jas kuriant vertę ekonomikoje, prisiimti atsakomybę ir patiems keisti savo gyvenimą.

Danutė Bitytė, Lizdeikos gimnazijos ekonomikos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien24
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę24
mod_vvisit_counterŠį mėnesį24