Get Adobe Flash player

Šiaulių universiteto bibliotekoje kasmet gegužės pradžioje vyksta renginys, skirtas Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai paminėti. Pasak renginio vedėjos, ŠU docentės dr. Jolantos Vaskelienės, per 11 metų, keičiantis universiteto struktūrai, katedroms, lituanistai tradiciją, pradėtą dr. O. Laimos Gudzinevičiūtės, tęsia ir kasmet sulaukia nemažo būrio moksleivių iš įvairių šalies mokyklų. Pirmoje šventės dalyje profesorius Aloyzas Gudavičius pranešime „Knyga: šiandien ir rytoj“ apžvelgė sudėtingą knygos kelią, o į dalyvius žemaitiškai, linkėdamas sėkmės varžytuvėse, kreipėsi docentas dr. Juozas Pabrėža. Antroji renginio dalis – linksmoji kalbos olimpiada, skirta Žemaitijos metams. Užduotis olimpiadai rengė ir ją vedė docentė dr. Rūta Kazlauskaitė.

19118_1 19118_2 19118_3

Olimpiadoje varžėsi 7 komandos, tarp kurių buvo ir Radviliškio Lizdeikos gimnazijos 1d klasės komanda „Vėtrungė“. Visos 5 užduotys reikalavo ne tik žinių apie Žemaitiją, bet ir išmonės ir kūrybiškumo. Mūsų komanda puikiai identifikavo etnografinius Lietuvos regionus, kryžiažodyje rado beveik visus paslėptus Žemaitijos miestų ir miestelių pavadinimus, iššifravo vietovardžius, bet parašyti kūno dalių pavadinimų žemaitiškus atitikmenis ir iš įrašų atpažinti žemaitiškus tekstus buvo sunkiau. Tačiau labai smagu, kad tapome prizininkai, laimėjome garbingą 3 vietą, nusileisdami tik tikriesiems žemaičiams – Mažeikių rajono Viekšnių gimnazijos komandoms „Veikšnių vaka“ ir „K.A.D.E.R.A.“ Tiesa, dėl šios vietos teko varžytis su Šiaulių J. Janonio komanda „JJG“, o papildoma užduotis buvo skirta komandų kapitonams. Visos komandos ir jų mokytojai apdovanoti Šiaulių universiteto ir LR Seimo nario dr. Stasio Tumėno įsteigtais prizais.

Smagiai ir prasmingai praleidę pusdienį ŠU bibliotekoje, aplankę Pinigų kambarį ir apžiūrėję kitas ekspozicijas, nešini glėbiu knygų grįžome į gimnaziją. Tokios išvažiuojamosios pamokos palieka gerų įspūdžių, įgyjame žinių ir patirties.

1d klasės auklėtoja Sandra Karenauskienė, Radviliškio Lizdeikos gimnazija

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7