Get Adobe Flash player

Kiekvieną pavasarį nuo 2010 metų Meškuičių gimnazija organizuoja tarptautinę integruotą socialinių, gamtos ir tiksliųjų mokslų konferenciją „Pažinkime gimtąjį kraštą“, kurioje dalyvauja mokiniai ir mokytojai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos mokyklų. Konferencijos tikslas – integruojant dalykų žinias netradicinėse erdvėse pažinti gimtąjį kraštą ir mokytis viešojo kalbėjimo anglų kalba. Šiais metais konferencijoje dalyvavo ir savo patirtimi dalijosi istorijos mokytoja metodininkė Vaida Jankūnienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Sandra Karenauskienė, 3C klasės mokinės Armina Kavaliauskaitė ir Aleksandra Adeikytė (biologijos mokytoja metodininkė Lionė Semeniukienė). Mokytojos pristatė integruotų pamokų ciklą „Istorijos ir literatūros sąsajos“, aptarė aktyvaus ir įtraukaus mokymo metodiką (Stotelių metodas), o mokinės pranešime „Įdomieji praktikos darbai Lietuvos universitetų laboratorijose“ apibendrino savo vykdytas veiklas Lietuvos universitetuose.

12 10

Konferencijoje pranešimus apie savo gimtinės gamtą, iškilius asmenis pristatė Šiaulių miesto ir rajono, Radviliškio miesto mokiniai ir mokytojai bei svečiai iš Latvijos Rygos 3-osios valstybinės gimnazijos ir Uogrės pirmosios vidurinės mokyklos. Meškuičių gimnazijos, Latvijos mokyklų ir Estijos Kiardlos pagrindinės mokyklos mokytojai pasidalino savo projektinės veiklos rezultatais, o po arbatos pertraukėlės visų dalyvių laukė Protų mūšis. Konferencijos dalyviai buvo suskirstyti į komandas ir turėjo atsakyti į klausimus, susijusius su Lietuvos, Latvijos, Estijos krašto pažinimu. Iš konferencijos parsivežėme idėjų, kaip įdomiau organizuoti pamokas, užmezgėme kontaktus su kitomis gimnazijomis ir net apgalvojome galimybę kartu įgyvendinti projektą, susijusį su gimtojo krašto pažinimu.

Sandra Karenauskienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė, Radviliškio Lizdeikos gimnazija

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien10
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę10
mod_vvisit_counterŠį mėnesį10