Get Adobe Flash player

2018 metų vasario mėnesį Pasaulio piliečių akademija kvietė aktyvias organizacijas dalyvauti tarptautiniame projekte „Global Education Goes Local“ ir organizuoti globaliojo švietimo veiklas, supažindinančias su Darnaus vystymosi tikslais ir globaliojo pilietiškumo svarba, savo bendruomenėse. Projekto tikslais – skatinančiais piliečių, ypač jaunimo, aktyvų dalyvavimą sprendžiant globalias problemas, kurios būtų paremtos jų supratimu ir kritiniu požiūriu į pasaulio darnaus vystymosi procesus, – susidomėjo ir projekto veiklas aktyviai įgyvendina net trys Radviliškio miesto organizacijos: Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Radviliškio Lizdeikos gimnazija ir Radviliškio Gražinos pagrindinė mokykla. Šiemet prasidėjo antrasis šio projekto etapas.

10111_3 10111_4 10111_5 10111_6 10111_7

Iš visos Lietuvos projekte sėkmingai pirmuosius metus įveikė ir antriesiems veiklas jau planuoja septynios organizacijos. Per pirmuosius projekto metus atrinktų organizacijų atstovai dalyvavo mokymuose Lietuvoje ir užsienio partnerių šalyse. Kartu su lietuviais projekte dalyvauja nevyriausybinės organizacijos iš šešių Europos šalių: Bulgarijos, Austrijos, Ispanijos, Kipro, Slovėnijos ir Ganos (Afrikos). Visos veiklos, pagrindinių tikslų įgyvendinimui, apima 2,5 metų.

Šių metų gegužės mėn. Kauno rajone vyko projekto „Global Education Goes Local“ mokymai, kurių metu aptartos pirmųjų projekto metų sėkmės istorijos, globaliojo pilietiškumo veiklų įgyvendinimo galimybės bendruomenėse, planuotos naujos veiklos antriesiems metams. Siekiant, kad projekte dalyvaujančių organizacijų atstovai tinkamai veiktų savo bendruomenėse, „Pasaulio piliečių akademijos“ lektoriai padėjo komandoms planuotis pagrindines kryptis, akcentavo komandų formavimo, problemų sprendimo, veiklų planavimo, popkultūros elementų panaudojimo, įgyvendinant įvairias veiklas bendruomenėse, elementus.

Džiugu, kad radviliškiečiai aktyvūs ir nori spręsti šias problemas. Tikimasi, kad Radviliškio miesto organizacijų, dalyvaujančių projekte, veiklos atkreips didesnės bendruomenės dalies dėmesį į pasaulines problemas ir prisidės prie pilietiškesnės bendruomenės kūrimo.

Norime pakviesti visus aktyvius radviliškiečius dalintis informacija, siūlyti idėjas, organizuoti ar prisidėti prie įvairių veiklų, akcijų renginių organizavimo. Išsamesnę informaciją apie projekto veiklas galite rasti Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, Lizdeikos gimnazijos ir Gražinos pagrindinės mokyklos internetinėje erdvėje.

Jolanta Kvedarienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien5
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę5
mod_vvisit_counterŠį mėnesį5