Get Adobe Flash player

Gegužės pabaigoje Radviliškio Lizdeikos gimnazija prisipildė malonaus šurmulio – sulaukėme svečių iš tolimosios Indijos. Ši viešnagė jau mažai ką stebina, nes mokiniai ir mokytojai iš Indijos lankosi ne pirmą kartą. Labai džiugu, kad 2015 m. užsimezgęs ryšys tarp Naujojo Delio Šv. Marko privačios vidurinės mokyklos ir Radviliškio Lizdeikos gimnazijos tęsiasi. Gegužės 28–birželio 3 d. pasisvečiuoti, pasimokyti, aplankyti įvairius Lietuvos kampelius atvyko 10 mokinių ir 2 mokytojos. Pažintis su mūsų šalimi prasidėjo ekskursija po Lietuvos sostinę Vilnių, aplankyta Indijos ambasada, senamiestis ir kitos žymios istorinės vietos. Gaivus ir vėsus Lietuvos oras, krapnojantis šiltas lietutis ir pavasariška žaluma buvo tikra atgaiva svečiams, įpratusiems prie karščių. Geros svečių nuotaikos negadino net kažkuriame oro uoste užstrigęs vienos mergaitės lagaminas.

527_1 527_2 527_3 527_4 527_5 527_6 527_7 527_8 527_9

Radviliškyje indų delegacijos nekantriai laukė šeimos, kuriose ir gyveno svečiai. Tai puiki proga Indijos mokiniams geriau susipažinti ne tik su bendraamžiais lietuvaičiais, bet ir pajusti lietuvių kultūrą, papročius, šeimos tradicijas. Kaip teigė tėvai, didžiausias iššūkis buvo vegetariškas maistas, nes dauguma svečių visiškai nevalgo mėsos, tad teko nemažai pasukti galvas.

Savaitė netruko prabėgti, nes kultūrinio projekto „Indija–Lietuva“ dalyviai buvo tikrai užimti. Jie dalyvavo įvairiose pamokose, susipažino su Radviliškiu, jo istorija, vyko į Minaičius, Burbiškes ir Kleboniškes, lankėsi Radviliškio rajono savivaldybėje, kur susitiko su meru Antanu Čepononiu, domėjosi savivalda, švietimu. Indų delegacija aplankė Šiaulių universiteto biblioteką, domėjosi leidiniais ir naujausiomis technologijomis, kurios padeda negalę turintiems studentams. Svečius be galo sužavėjo Lietuvos pajūris, o labiausiai nustebino Rusnėje pastatytas paminklas vienam didžiausių XX a. politikų, Indijos išsivadavimo lyderiui Mahatmai Gandžiui.

Laikas pralėkė nepastebimai, paskutinis renginys – tai liaudiška vakaronė, kurios metu svečiai, juos priėmusios šeimos ir mokytojai šoko lietuvių liaudies šokius, žaidė žaidimus, susipažino su lietuvių liaudies instrumentais. Visiems buvo įdomu stebėti ir svečių pasirodymą – Indijos moksleiviai, apsivilkę tradicinius spalvingus drabužius, šoko savo liaudišką šokį. Viešnagė baigėsi, atminimo dovanos keliauja į Indiją, o lizdeikiečių svečioje šalyje lauks nauji draugai. Mokyklos pasiryžusios tęsti šį unikalią vertę turintį projektą, kuris suteikia neįkainojamų žinių, ugdo platesnį pasaulio pažinimą.

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien7
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę7
mod_vvisit_counterŠį mėnesį7