Get Adobe Flash player

„Jeigu neieškai draugo, tu pats sau priešas“, – teigė vienas reikšmingiausių gruzinų poetų Šota Rustavelis viduramžių epe „Karžygys tigro kailiu“. Šioje knygoje, kuri įeina į auksinį pasaulinės literatūros fondą, apdainuojama meilė, drąsa ir žmogaus ieškojimai. Pasitelkę senojo poeto išmintį Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokytojai ėmėsi iniciatyvos užmegzti glaudžius bendradarbiavimo santykius su saulėtojo Sakartvelo švietimo ugdymo įstaigomis. Nuoširdžiai džiaugiamės, kad į mūsų kvietimą atsiliepė Tbilisio valstybinė 98 mokykla, kurios direktorius Giorgi Momtselidze ir pavaduotoja Lana Kurashvili spalio 3–7 dienomis apsilankė Lietuvoje. Spalio 4 dieną svečiai pabuvojo Lizdeikos gimnazijoje vykusioje Savivaldos dienoje ir buvo maloniai nustebinti jaunojo gimnazijos direktoriaus Domo sutikimu bei paruoštu mokinių sveikinimu Tarptautinės mokytojų dienos proga. Po nuoširdžių pokalbių ir diskusijų Tbilisio valstybinė mokykla Nr. 98, atstovaujama direktoriaus Giorgi Momtselidze, ir Radviliškio Lizdeikos gimnazija, atstovaujama direktorės Inos Bajarauskaitės, pasirašė ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį, kurioje numatyta plėtoti tarpkultūrinius ryšius ir skatinti glaudų mokinių ir mokytojų bendradarbiavimą. Aptariant tolimesnes bendradarbiavimo galimybes, buvo nutarta pirmuosius veiklos metus skirti mūsų šalių tautinio identiteto pristatymui. Pirmasis žingsnis – reklaminio filmo apie savo mokyklą, jos savitumą ir tradicijas paruošimas ir pristatymas sutarties partneriams. Vėliau lauks kiti darbai, kuriuose mokiniai ir mokytojai plės kultūrinį akiratį, pristatys savo šalies turtingą etninį paveldą, dalinsis gerąja patirtimi ir, aišku, mokysis vieni iš kitų.

33_1 33_2 33_3 33_4 33_5 33_6 33_7 33_8


Kitas dienas svečiai turėjo galimybę apžiūrėti ir pažinti mūsų gimtąjį kraštą: etnografinį muziejų Kleboniškėse, Burbiškio ir Pakruojo dvarus, Šiaulius, Kauno IX fortą, Druskininkus, Vilnių ir t. t. Ypač jie buvo sužavėti Kryžių kalno dvasia, pasak pavaduotojos Lanos, ši vieta išliks visam gyvenimui jos atmintyje. Džiugu, kad Lizdeikos gimnazijos mokytojai yra puikūs gidai ne tik po savo gimtąjį miestą, bet ir profesionalūs istorijos žinovai, nepabūgę su svečiais laisvai diskutuoti ne tik rusų, bet ir anglų kalbomis. Taip pat dėkojame Radviliškio viešosios bibliotekos kolektyvui už nuoširdžią ekskursiją po miesto biblioteką, o jos vedėjai Violetai Šukaitienei už prasmingas dovanas svečiams. Taigi, sutartis pasirašyta, svečiai išlydėti. Iki kito susitikimo Tbilisyje, šiltame mieste (išvertus iš gruzinų kalbos Tbilisi reiškia šiltas), kuriame gyvena išties šilti ir draugiški žmonės.

Laima Verbickienė, Lizdeikos gimnazija

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11