Get Adobe Flash player

Lizdeikos gimnazija puoselėja daug gražių ir prasmingų tradicijų. Viena iš jų – Savivaldos diena. Įprastai ši diena organizuojama minint Tarptautinę mokytojų dieną. Šiais mokslo metais Savivaldos diena buvo organizuota Tarptautinės mokytojų dienos išvakarėse, spalio 4 dieną. Gimnazijos abiturientai, iš anksto pasitarę su mokytojais, derino pamokų temas, rinkosi mokymo metodus ir priemones, ruošė užduotis. Tiesa, šiemet į ugdymo procesą buvo pažiūrėta kūrybiškai. Daugelis abiturientų pamokose naudojo netradicinius mokymo metodus, žaidimų elementus. Po renginio aptarimo daugelis abiturientų pripažino, jog pedagogo darbas iš tiesų labai atsakingas, reikalaujantis laiko sąnaudų, tačiau įdomus ir kūrybiškas.

321_4 321_5 321_6 321_7 321_8 321_9 321_10 321_11

Ypatingas išbandymas laukė gimnazijos administraciją ir pagalbos mokiniui specialistų komandą pavaduojančių gimnazistų. Abiturientai „pasimatavo“ gimnazijos vadovų, direktoriaus ir pavaduotojų, ūkio dalies vedėjo, sekretorės, socialinių darbuotojų, psichologės ir kitų gimnazijoje dirbančių specialistų profesijas. Kiekvienas iš abiturientų vykdė suplanuotas veiklas, atsakingai reagavo į iššūkius ir sprendė iškylančias problemas. Gimnazijos direktoriaus vaidmenį atliko mokytojų ir mokinių pasitikėjimą pelnęs abiturientas Domas Morkis. Vienas svarbiausių dienos iššūkių jam buvo delegacijos, atvykusios iš Gruzijos 98-os valstybinės Tbilisio mokyklos, priėmimas. Šios mokyklos direktorius Giorgi Momtselidzė buvo sužavėtas jauno žmogaus branda, gebėjimu bendrauti keliomis užsienio kalbomis. Gimnazijos pavaduotojoms Nedai Andrijauskaitei ir Viktorijai Dailidonytei teko priimti įvairių institucijų, rajono savivaldybės skambučius ir spręsti dalykinius klausimus, bendrauti su mokytojais, stebėti mokinių veiklas, reaguoti į kylančias problemas. Socialinių darbuotojų vaidmenį perėmusioms merginos stebėjo lankomumą, drausmino kai kuriuos mokinius, kurie Savivaldos dieną suvokė tik kaip žaidimą. Savivaldos diena – tai nauja patirtis ir išbandymas: gimnazistai mokėsi dirbti komandoje, jausti atsakomybę ne tik už savo, bet ir komandos draugų veiksmus. Svarbu paminėti, kad šiais metais ypač pasiteisino įvesta klasės auklėtojo pareigybė. 1E klasės auklėtojas abiturientas Martynas Skaburskis teigė, jog pirmą kartą gyvenime jautęs didžiulę pareigą ir atsakomybę rūpindamasis 25 mokinių grupe. Tai buvo nelengvas iššūkis, privertęs pamąstyti apie mokytojo profesijos svarbą ir atsakomybės naštą, galbūt net ateityje pagalvoti apie dalyvavimą programoje „Renkuosi mokyti“, o Nedas Stankūnas, dėstęs mokiniams anglų kalbą, pamokoje sulaukė mokinių pripažinimo ir aplodismentų.

Jaukiai ir širdingai šią dieną gimnazijos konferencijų salėje nuskambėjo abiturientų sveikinimo žodis, švelnūs dainos akordai, saksofono melodija buvo skirti gimnazijos mokytojams. Mokytojus taip pat sveikino gimnazistų tarybos atstovai – vaikinai įteikė gėles mokytojams, o merginos, pasipuošusios dailiomis prijuostėmis, vaišino pačių iškeptais keksiukais. Jautrus Lizdeikos gimnazijos direktorės Inos Bajarauskaitės sveikinimo žodis mokytojams, paminėtos pedagoginio darbo sukaktys dar kartą įrodė, jog pedagogų darbas yra prasmingas ir vertinamas. Dovanų lietų pratęsė tėvelių rėmėjų Felikso Šlėvės ūkio dovanos – mokytojai buvo pavaišinti gardžių džiovintų vaisių traškučiais. Taip pat mokytojus maloniai dienos pradžiai nuteikė ir garuojančios kvapnios kavos puodelis bei gardaus pyrago gabalėlis. Valandėlę maloniai pabendravę, mokytojai su gidu išvyko į pažintinę ekskursiją po unikalų Kėdainių senamiestį, išsiskiriantį subtilia protestantiška kultūra. Kelionėje mokytojai ne tik mėgavosi kultūros įspūdžiais, bet ir susipažino su žydiško maisto paveldu, dalyvavo jo degustacijoje.

Dienos įspūdžiams susigulėjus išlieka suvokimas, kad Savivaldos diena Lizdeikos gimnazijoje tapo gražia ir prasminga tradicija, kurią norisi puoselėti ir tęsti. Abiturientai, atsakingi už šios dienos organizavimą, dalijosi mintimis, jog dirbant labai svarbus kiekvieno indėlis į bendrą komandinį darbą, o kai yra darna, susiklausymas, tuomet visi iššūkiai įveikiami.

Lizdeikos gimnazijos mokytoja Svetlana Sluckienė
Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien20
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę20
mod_vvisit_counterŠį mėnesį20