Get Adobe Flash player

Žmogui svarbu rūpintis kitu, ypač tuo, kas pats savimi pasirūpinti negali. Tad spalio 18 dieną 4A klasės mokiniai lankėsi Šiaulių rajone įsikūrusioje šunų ir kačių prieglaudoje „Šiaulių letenėlė“. Jie savanoriškai parėmė beglobius gyvūnus maistu, vaistais, kraiku, įvairiais užklotais ir kitomis būtinomis priemonėmis.

20191021_1 20191021_2 20191021_3 20191021_4 20191021_5 20191021_6 20191021_7

Tik atvykus į gyvūnų prieglaudą, pasitiko gausus būrys augintinių, norinčių dėmesio, meilės ir šilumos. Juos prižiūrinti moteris džiaugėsi lizdeikiečių dovanomis ir papasakojo apie čia esančius gyvūnus, vykdomus projektus, kad šunys ir katės turėtų geresnes gyvenimo sąlygas. Gimnazistai ne tik stengėsi pakalbinti, paglostyti čia esančius šunelius, bet ir noriai padėjo jais pasirūpinti. Visi paėmė pavedžioti po šunelį bent pusvalandį, kad darbuotojai nors truputį palengvėtų darbo diena. Šuniukai audringai reiškė emocijas, net pavyduliavo, jei kuriam tekdavo daugiau dėmesio. Visiems buvo daug emocijų, norėjosi, kad gyvūnai rastų naujus šeimininkus. Pasidžiaugėme, kad pavasarį iš čia į 4A klasės mokinių Odetos ir Inetos Slavinskaičių namus atkeliavo belgų aviganė Dora, kuri dabar yra tikra jų šeimos narė.

Abiturientų kelionė į gyvūnų prieglaudą ne atsitiktinė, nes Lizdeikos gimnazijoje mokiniai nuolatos akinami daryti gerus darbus, o ir antrus metus vykdoma LIONS QUEST pilietiškumo ir lyderystės ugdymo programa „Raktai į sėkmę“ skatina rūpintis tais, kuriems reikia mūsų globos. 4A klasės mokiniai džiaugėsi atlikę gerą darbą ir pažadėjo dar ne kartą apsilankyti „Šiaulių letenėlėje“.

Rita Šimkuvienė, Lizdeikos gimnazijos 4A klasės auklėtoja


Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien16
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę16
mod_vvisit_counterŠį mėnesį16