Get Adobe Flash player

„Tavim didžiuojuos aš,/ Žmogau, Garbingas tavo kelias!/Už laisvę, taiką Lietuvos/Kovojai tu be baimės,” – rašė Liudas Žukauskas, karininkas, Lietuvos nepriklausomybės kovų savanoris, pasižymėjęs ne tik kovose už Tėvynės laisvę, bet ir kaip poetas, pasirašinėjęs slapyvardžiu Sakalinis, kurio eilės, persmelktos giliu kario patriotizmu, žadino lietuvių tautinę savimonę, kvietė į kovą už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę.

20191119_5 20191119_6 20191119_7

Lapkričio 14 d. Radviliškio rajono viešojoje bibliotekoje įvyko integruota istorijos, dailės, muzikos, lietuvių kalbos ir literatūros pamoka „Radviliškio mūšis“, skirta Lietuvos kariuomenės pergalės prieš bermontininkus 100-mečiui pažymėti. Šią pamoką organizavo Radviliškio viešoji biblioteka, pakvietusi prisijungti rajono mokytojus. Pamokoje dalyvavo Lizdeikos gimnazijos istorijos mokytoja Ana Savickienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Laima Verbickienė, taip pat kolegos iš Vaižganto ir Vinco Kudirkos progimnazijų bei Gražinos pagrindinės mokyklos. Skausmingą poeto L. Žukausko poeziją iš eilėraščių rinkinio „Širdis ir plienas“ nuoširdžiai ir jausmingai skaitė gimnazijos 1B klasės mokiniai. Istorijos mokytoja A.Savickienė pasakojo apie išskirtines asmenybes, kurios prisidėjo prie istorinės 1919-ųjų lapkričio kautynių pergalės, lietuvių kalbos mokytoja L. Verbickienė pristatė lietuvių autorius, rašiusius apie savanorius, jų kovą prieš bermontininkus, o kitų dalykų mokytojai aptarė istorinę mūšio reikšmę, taip pristatė dailės ir muzikos kūrinius šia tema, pateikė kūrybinių užduočių pamokos dalyviams. Džiugu, kad pamokoje buvo panaudoti Viešosios bibliotekos pastatomi stendai apie Radviliškio kautynes prieš bermontininkus.

Esame dėkingos Radviliškio rajono viešosios bibliotekos darbuotojams už iniciatyvą organizuoti atvirą integruotą pamoką, kurioje dalyvauja įvairių rajono mokyklų mokytojai. Tai puikus pavyzdys, kad bendromis pastangomis galima daryti ne tik aktualius, bet ir prasmingus bei įdomius renginius.

Laima Verbickienė

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6