Get Adobe Flash player

20191126_2 Kiekvieną iš mūsų į gyvenimą palydėjo mokykla. Vieni pasklidome po pasaulį, kiti grįžome į savo gimtąjį miestą ir kartu su visais kuriame bendrą Radviliškio krašto gyvenimą. Kiekvienas atsimename ir savąją mokyklą – joje mokėmės pažinti ir suprasti esminius dalykus, ieškojome atsakymų, kaip reikia teisingai gyventi.

Šie metai mūsų miestui ypatingi – sukako lygiai šimtas metų nuo tos dienos, kai Radviliškyje pradėjo veikti pirmoji mokykla, kurios istoriją tęsia dabartinė Lizdeikos gimnazija. Todėl Radviliškio mokyklos 100-mečio proga sumanyta pakviesti tuos, kurie mokėsi, darbavosi ar tebesidarbuoja Radviliškio krašte, pasidalinti savo prisiminimu apie mokyklinius metus. Iš prisiminimų ir gimė knyga „Ačiū mano mokyklai“.

Per visą šimtmetį ne kartą keitėsi mokyklos pastatas ir pavadinimas, tačiau mokyklą pirmiausia kuria žmonės – buvę, esantys ir būsimi. Todėl prisiminimuose ir buvo siekta fiksuoti emociją, išlikusią dėl šiltų ir artimų santykių su mokytojais ar bendraklasiais, dėl žmogiškumo apraiškų sudėtingose situacijose. Knygelėje, kurios leidybai lėšų skyrė Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis, surinkti įvairių kartų moksleivių prisiminimai, liudijantys svarbius Radviliškio mokyklos istorijos etapus, įsimintinus įvykius ar prasmingas akimirkas.

Džiugu, kad į kvietimą atsiliepę žmonės mielai dalijosi savo išgyvenimais, išsaugotomis fotografijomis, kad prisiminimuose vyrauja šviesūs atsiliepimai apie mokytojus, išugdytas vertybes, įdomias ir prasmingas mokyklines patirtis. Šimtmečio proga mokyklą aplankę buvę mokiniai ir mokytojai susidomėjo leidiniu, džiūgavo radę savo laidos nuotrauką ar klasės draugo papasakotą istoriją. Ypač džiugino teigiami įvertinimai, emocijos, išreikštos vartant knygą, ir net kuklūs prisipažinimai, kad norėta papasakoti, bet neišdrįsta... Galbūt „Ačiū mano mokyklai“ nėra galutinis rezultatas, o tik pradžių pradžia, skatinanti dalintis tuo, kas saugoma ir branginama kiekvieno iš mūsų atmintyje.

Visus, norinčius įsigyti prisiminimų knygą „Ačiū mano mokyklai“, kviečiame užsukti į Lizdeikos gimnaziją ir kreiptis į sekretorę.

Sandra Karenauskienė, Gražina Pilypienė, Lizdeikos gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien6
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę6
mod_vvisit_counterŠį mėnesį6