Get Adobe Flash player

Žinios apie finansus ir azartas puikiai dera tarpusavyje: 2020 metų kovo 3 dieną Lietuvoje vykusiame Europos pinigų viktorinos nacionaliniame finale savo finansų bei ekonomikos žinias pasitikrino apie 2000 mokinių iš beveik 100 šalies mokyklų. Pernai viktorinoje dalyvavo apie 1000 Lietuvos mokinių, o visose 28-iose šalyse ji sutraukė daugiau kaip 100 000 jaunuolių – dukart daugiau negu 2018-aisiais, kai šis konkursas buvo surengtas pirmąkart. Lietuvos finale iš viso dalyvavo apie 1000 moksleivių iš 60 šalies mokyklų. Konkursą Lietuvoje organizuoja Lietuvos bankų asociacija.

20200305_1 20200305_2 20200305_3

Asmeniniai finansai ir jų planavimas, skolinimasis, finansiniai sukčiavimai – tik keletas iš visų konkurso temų. Jos įvilktos į trumpus testo formos klausimus. Nacionalinio finalo dalyvių komandos turi atsakyti į 15-a klausimų. Laimi greičiausiai pateikusieji kuo daugiau teisingų atsakymų.

Viktorinos klausimai dalyviams pateikiami tiesioginės „YouTube“ transliacijos metu, o atsakymams pateikti pasitelkta mokymosi platforma „Kahoot!“, automatiškai skaičiuojanti rezultatus ir leidžianti iškart po testo sužinoti, kam sekėsi geriausiai. Tad viskas, ko reikia dalyvaujant nacionaliniame finale, yra kompiuteris, išmanusis telefonas arba planšetė ir azartas varžytis žiniomis bei greičiu. Tarptautinė viktorina vyksta dalyvių šalių valstybinėmis kalbomis.

Šiemet viktorinoje finansinio raštingumo žinias tikrinosi ir Radviliškio Lizdeikos gimnazijos pirmokai gimnazistai. Istorijos mokytojai Vaidai Jankūnienei pasiūlius, o matematikos mokytojai Laimai Duglas paskatinus, 1B klasės mokiniai Matas Sipavičius, Vilius Valavičius ir Emilijus Pocius susibūrė į komandą ir viktorinai ruošėsi spręsdami įvairius finansinius, matematinius testus. Pirmokai gimnazistai pinigų viktorijoje dalyvavo pirmą kartą ir savo rezultatais liko patenkinti – jie užėmė 38 vietą iš 900 dalyvavusių komandų. Mokiniai atsakinėjo į įvairius su palūkanomis, bitkoinais, prioritetinėmis išlaidomis, pajamų ir išlaidų sąmata, sukčiavimo būdais susijusius klausimus. Atsakinėti reikėjo ne tik greitai, bet ir teisingai, nesvarbu, kad laiko kiekvienam atsakymui buvo skiriama viena minutė.

Savo rezultatus mokiniai galės pagerinti kitais metais, nes noras mokytis ir dalyvauti viktorinoje dar labiau sustiprėjo. Sėkmės!

Vaida Jankūnienė, istorijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien12
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę12
mod_vvisit_counterŠį mėnesį12