Get Adobe Flash player

Kovo 11-oji – mūsų laisvės diena, viena svarbiausių naujausios Lietuvos istorijos datų. Šiais metais sukanka 30 metų, kai Lietuva pirmoji iš Sovietų Sąjungos okupuotų kraštų paskelbė atkurianti Lietuvos Nepriklausomybę. Nepriklausomybės atkūrimą lėmė lietuvių tautos troškimas gyventi laisvoje Lietuvos valstybėje ir ilgus dešimtmečius trukusi ginkluota kova už laisvę bei neginkluotas pasipriešinimas.

img_9573 img_9575 img_9578 img_9580 img_9588 img_9589

Apie svarbiausius istorinius įvykius, turėjusius reikšmės Lietuvos keliui į Kovo 11-ąją, Lizdeikos gimnazistai plėtė žinias istorijos pamokoje, skirtoje Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiui. Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio veikla, „Dainuojanti revoliucija“ – kelias į Nepriklausomybę. Tuo metu vykusių mitingų, susibūrimų metu buvo dainuojamos patriotinės dainos, kurios kūrė ir šiandieninės istorijos pamokos atmosferą. Istorijos pamokoje gimnazistai turėjo išskirtinę galimybę prisiliesti prie praeities skaitydami Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio leidinius „Atgimimas“. Domėdamiesi istorija ne tik iš vadovėlių, bet ir iš to meto šaltinių gimnazistai pastebėjo, kad įvykiai yra perteikiami paprastai, tikroviškai ir nuoširdžiai. Mokiniai patys turėjo galimybę įsitikinti, koks stiprus buvo laisvės troškimas 1990 metais ir kaip dabar nepakankamai vertiname laisvę. Išsakydami mintis abiturientai akcentavo, kad „Lietuvos jaunimas dabar gali siekti tai, ko trokšta širdis, o ne tai, ką lemia baimė“. Taip pat mokiniai susidomėję klausėsi pasakojimų ir prisiminimų apie tarnybą sovietinėje kariuomenėje.

„Kiekvienas gali mylėti Lietuvą, vertinti ir džiaugtis valstybės laisve ir nepriklausomybe,“ – istorijos pamokoje teigė gimnazistai. Manau, tik gerbdami savo tautos istorinę atmintį, gyvendami santarvėje, vienybėje, pagarboje, būdami stiprūs ir išmintingi, mes galėsime išdidžiai eiti Lietuvos laisvės keliu.

Danutė Bitytė, Lizdeikos gimnazijos istorijos mokytoja

Patyčių dėžutė
Reklaminis skydelis
Kuriame Lietuvos ateitį
Reklaminis skydelis
FR
Reklaminis skydelis
Elektroninis dienynas
Reklaminis skydelis
Apklausa
Ką pirmiausia reikėtų daryti, kad gerėtų Tavo mokymosi pasiekimai?
 
LAMA BPO
Reklaminis skydelis
Jaunimo linija
Reklaminis skydelis
Mukis
Reklaminis skydelis
Lankytojai
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien11
mod_vvisit_counterVakar0
mod_vvisit_counterŠią savaitę11
mod_vvisit_counterŠį mėnesį11